Marcos Baghdatis jatkaa Stockholm Openissa – legenda siinä missä Jarkkokin

marcos baghdatis atp tennis pallomeri.net
marcos baghdatis atp tennis pallomeri.net

31. elokuuta vuonna 2006. Tuona päivämääränä pelattiin tennisottelu, joka jää historiaan. Vanha legenda Andre Agassi kohtasi US Openin toisella kierroksella vasta paria vuotta aiemmin ammattilaiseksi ryhtyneen, nuoren Marcos Baghdatiksen.

Yleisö tekee aaltoliikkeitä jo toisessa erässä – se elää joka hetkessä mukana tavalla, jollaista tenniskentillä US Openia lukuunottamatta ei lähes koskaan nähdä.

Paras on vasta edessä. Ottelu venyy viidenteen erään, jossa kotiyleisön lemmikki Agassi lopulta vääntää voiton nelituntisen taiston jälkeen.

Mainos alkaa

Agassi kertoo elämäkertakirjassaan, että ottelun jälkeen he makasivat Baghdatiksen kanssa pukuhuoneen hierontapöydillä vierekkäin, kykenemättömänä liikkumaan. Sanoja ei tarvittu. Kaksi raavasta urheilijaa pitivät toisiaan kädestä kiinni.

Nyt Baghdatis itse on noussut legendaariseksi pelaajaksi. Kolmenkymmenen vuoden rajapyykki on jo ohitettu, mutta urhoollinen sotaratsu jaksaa yhä kiertää uskollisesti ATP-kiertuetta. Ja miksei jaksaisi, eihän 30 ole vielä mikään ikä – eihän, Jarkko?

Hänestä ei välttämättä tullut ihan sen tason pelaajaa, mitä jotkut odottivat – mutta taistelijan luonteensa ansiosta kyproslainen on voittanut yleisön sympatiat puolelleen.

Tällä viikolla hän pelaa Tukholman ATP-turnausta ja on selviytynyt jo kolmannelle kierrokselle.


Pelaajat: ,