Veteraanivalmentaja Marc Crawford aiheutti selkkauksen – nimitti päätuomari Mikko Kaukokaria “k****nimijäksi”

Marc Crawford Zürich Lions

Zürich Lionsin kokenut päävalmentaja Marc Crawford joutui liigan tutkinnan kohteeksi, kun hän solvasi päätuomari Mikko Kaukokaria.

Sveitsin liigan keskiviikon kierroksen ottelu Zürich Lionsin ja Biel-Biennen välillä on poikinut jälkipyykkiä sekä hyvin todennäköisesti myös sanktioita.

Kyseessä on ottelun loppuhetkillä nähty episodi, jonka liiga on ilmoittanut tutkivansa. Vajaat kymmenen sekuntia ennen loppua Lions-valmentaja Marc Crawford poltti päreensä ottelussa tuomarivaihdon myötä tuominneeseen Mikko Kaukokariin.

Veteraaniluotsin joukkue pelasi ilman maalivahtia ja yritti tasoittaa 3-2-tilanteessa Bielille olleen pelin. Mitä ilmeisimmin Crawford oli vakuuttunut, että peliaikaa olisi pitänyt olla enemmän jäljellä ja hän halusi, että Kaukokari olisi tarkistanut asian toimitsijoiden kanssa. Crawford huusi asiasta Kaukokarille ja kun vastakaikua ei tullut, hän solvasi Kaukokaria nimittämällä häntä “k****nimijäksi”.

Sveitsin liigan johdossa tapaus noteerattiin nopeasti ja Crawfordin solvaus tulkittiin homofobiseksi.

– Minä itse asiassa näin tämän omin silmin ja Marc Crawford ylitti kriittisen pisteen tällä syrjivällä kommentillaan, Sveitsiin liigan puheenjohtaja Denis Vaucher totesi sanomalehti Blickin haastattelussa.

Zürichin päävalmentaja Marc Crawford joutui ongelmiin huudettuaan Mikko Kaukokarille:

Katso myös: Täysin uskomaton maali junnusarjassa – 12-vuotias peluri kiskaisi ilmaveivin puolittaisesta läpiajosta


Joukkueet: