Video: Käsittämätöntä draamaa – Manuel Lanzini huipensi West Hamin kirin hirmutykillä lisäajan viimeisellä minuutilla

Manuel Lanzini West Ham / Pallomeri.net

Lontoon derbyssä nähtiin huikeaa draamaa, kun West Ham kiri kolmen maalin takaa tasoihin lisäajalla. Tasoituksen tykitti Manuel Lanzini.

Kaiken piti olla jo ohi. Sen piti enää vain olla glorifioitu harjoitussessio, joka päättyisi vajaan 80 peliminuutin päästä.

Näin varmasti ajatteli jokainen, joka katsoi sunnuntain Valioliiga-kierroksen todelliseksi helmeksi noussutta Lontoon derbyä Tottenhamin ja West Hamin välillä.

Tottenham nimittäin paineli 3-0-johtoon jo 16. minuutin pelin jälkeen, mikä suurimmassa osassa peleistä, joissa vastaava on tapahtunut, tarkoittaisi sitä, että taistelu ottelun voitosta oli lyhyt mutta hyvin epätasainen.

Siltä tämäkin ottelu näytti aina 82. minuutille, jolloin alkoi tapahtua. Fabian Balbuena rikkoi West Hamilta kuparisen. Noin kolmea minuuttia myöhemmin heilui taas. Tällä kertaa Tottenhamin Davinson Sanchez puski pallon omaan maaliin. Ottelu heräsi henkiin kuin taikaiskusta.

Tuomaristo antoi neljä minuuttia lisäaikaa ja kun neljäskin minuutti oli ylittänyt puolivälinsä, aukesi West Hamille vielä viimeinen tilaisuus huipentaa kiri.

Se aukesi Aaron Cresswellin antaman sivuvaparin jälkitilanteesta, kun pallo pomppi kohti keskikenttää. Sieltä palloa kohti juoksi päättäväisesti keskikenttäpelaaja Manuel Lanzini, joka oli päättänyt kokeilla onneaan.

Onnella oli lopulta tekemistä vain sen kanssa, että pallo tuli sopivalle askelmerkille. Lanzini piti itse huolen lopusta. Hänen jalastaan lähti aivan tajuton kuti, joka kiersi hieman ulospäin, painui upeasti yläriman kautta sisään ja viimeisteli kirin, joka vielä 12 peliminuuttia aiemmin tuntui silkalta mahdottomuudelta.

Manuel Lanzini ampuu dramaattisen tasoitusmaalin aivan jäätävällä kanuunalla:

Katso myös: Video: Pitkä huili luvassa? – Everton-vahti rysähti karusti Virgil Van Dijkin jaloille


Joukkueet: ,