Manchester United koki shokkitappion – Real Sociedad vei voiton erittäin kyseenalaisella rankkarilla

Manchester United
MANCHESTER, ENGLAND - SEPTEMBER 08: Lisandro Martinez of Manchester United is shown a yellow card by referee Marco Di Bello after Real Sociedad are awarded a penalty for handball during the UEFA Europa League group E match between Manchester United and Real Sociedad at Old Trafford on September 08, 2022 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey - Danehouse/Getty Images)

Eurooppa-liiga avattiin shokkituloksella, kun Manchester United hävisi kotonaan Real Sociedadille. Peli ratkesi kyseenalaisella tavalla.

Manchester Unitedin polku Eurooppa-liigassa muuttui heti kättelyssä kivisemmäksi, kun baskiseura Real Sociedad kävi hakemassa Old Traffordilta täyden pistepotin maalein 1-0.

Ottelun ainoa maali syntyi 59. minuutilla rankkarista, jonka Brais Mendez upotti verkon perukoille. Itse rankkarituomio on kuitenkin herättänyt valtavasti keskustelua ja aivan aiheesta, sillä tuomio vaikuttaa hyvin kyseenalaiselta.

Tilanteessa Unitedin Lisandro Martinez syöksyi peittämään Realin pelaajan laukausta ja pallo pomppasi Martinezin reidestä hänen käteensä. Tuomari tulkitsi tämän käsivirheeksi.

Käsivirhesäännön mukaan rangaistuspotku tuomitaan, jos “Pelaaja koskee palloa kädellään/käsivarrellaan, kun hän on tehnyt kehostaan luonnottoman suuren. Pelaajan katsotaan tehneen kehostaan luonnottoman suuremman, kun pelaajan käsi/käsivarsi ei ole seurausta pelaajan kehon liikkeestä tai se ei ole perusteltua tietyssä tilanteessa”.

Tämän varjolla on kieltämättä vaikea nähdä, että Martínezin asento olisi luonnottoman suuri saati, ettei hänen kätensä olisi ollut tiellä luontaisen kehon liikkeen seurauksena.

Manchester United hävisi rankkarilla, joka tuomittiin tästä tilanteesta:

Katso myös: Konferenssiliigan ottelussa täysi rähinä katsomossa – fani putosi yläkatsomosta alas


Joukkueet: