Manchester Cityssä kypsyy suomalaistimantti – vasta 17-vuotias laitapuolustaja nousi jo edustuksen mukaan

Manchester Cityssä Tomas Galvez
Kuva: Getty Images

Manchester Cityssä on mahdollisuus nähdä suomalaisväriä tulevaisuudessa, sillä vasta 17-vuotias Tomas Galvez yrittää murtautua edustukseen.

Galvez saattaa olla Suomessa vielä toistaiseksi täysin tuntematon nimi, mutta nyt se kannattaa pistää muistiin, sillä tästä nuorukaisesta voidaan kuulla tulevaisuudessa vielä isosti. Vasta 17-vuotias Tomas Galvez siirtyi kesällä 2021 Watfordin akatemiasta Manchester Cityyn.

Suurseurassa Galvez on pelannut junioreissa, missä nuorukainen voitti keväällä alle 18-vuotiaiden Valioliigan mestaruuden. Potentiaali on kuitenkin vielä monta pykälää kovempiin peleihin, sillä päävalmentaja Pep Guardiola on nostanut suomalaisen edustuksen mukaan maajoukkuetauolla.

Harjoitusottelussa Gironaa vastaan penkillä ollut Galvez ei tällä kertaa päässyt vielä pelaamaan, mutta oppia tuli taatusti taskun pohjalle, sillä nuorukainen pääsi katselemaan, kun Kevin De Bruynen ja Erling Haalandin kaltaiset pelurit esittelivät taitojaan.

Galvezin suhteen kiire ei varmasti ole vielä edustuksen mukaan, vaan seuraavat vuodet menevät todennäköisesti junioreissa. Paremmassa opissa laitapuolustaja ei kuitenkaan voisi olla, sillä Guardiolan valmentajan kyvyt ovat kaikkien tiedossa.


Pelaajat:
Joukkueet: