Manchester City voi huokaista helpotuksesta – CAS kumosi europannan ja pienensi sakkoja

Manchester United Arsenal Manchester Cityn Valioliiga-ennakko Manchester City

Manchester City sai helpottavia uutisia, kun Urheilun kansainvälinen vetoomustuomioistuin CAS tiedotti kumoavansa seuran europelipannan.

Urheilun kansainvälinen vetootuomioistuin CAS tiedottaa, että Manchester City vapautettu kahden vuoden europelikiellostaan. Päätös tarkoittaa, että City saa osallistua Mestarien liigaan ja Eurooppa-liigaan myös kahtena seuraavana kautena.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA ilmoitti helmikuussa sulkevansa Cityn kahdella tulevalla kaudella Mestarien liigasta ja Eurooppa-liigasta taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta. Lisäksi Citylle tuomittiin 30 miljoonan euron sakot.

Europannan kumoamisen lisäksi  CAS pienensi sakon 10 miljoonaan euroon. UEFA:n mukaan City vääristeli sponsoritulojaan vuosina 2012–2016, jotta se olisi täyttänyt reilun pelin sääntöjen ehdot. UEFA:n reilun pelin säännöillä pyritään hillitsemään seurojen elämistä yli varojensa. Säännöt tarkoittavat sitä, että seurojen pitää kattaa menonsa omalla tulonhankinnallaan. UEFA alkoi tutkia Cityn taloudenpitoa saksalaislehti Der Spiegelin artikkelien perusteella. City on koko ajan kiistänyt syyllistyneensä rikkeisiin.

Mainos alkaa

CAS:n mukaan City syyllistyi UEFA:n tutkinnan häiritsemiseen ja piti sen myötä sakkorangaistuksen osittain voimassa. Sen sijaan muita rikkomuksia ei CAS:n mukaan joko pystytty näyttämään toteen tai kyse oli vanhentuneista rikkomuksista.

Tsekkaa myös: Video: Championshipissä nähtiin käsittämätön ”tuulimyllytaklaus” – taklaaja selvisi varoituksella


Joukkueet: