Urheilun oikeusturvalautakunta kumosi Malte Strömwallin pelikiellon – “Hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti”

Malte Stromwall KooKoo Liiga / Pallomeri.net

Liigassa nähtiin joulukuussa mielenkiintoinen episodi, kun KooKoon tähtipelaaja Malte Strömwall asetettiin pelikieltoon itsetyydytyseleestä.

KooKoo ei Liigan kurinpitopäätöstä hyväksynyt, vaan seura valitti tapauksesta Urheilun oikeusturvalautakuntaan. Nyt julkaistussa päätöksessä Strömwallin pelikielto ja samalla myös muut kurinpitoseuraamukset kumottiin.

– Olemme tyytyväisiä tähän ratkaisuun. Toivottavasti Liiga ja kurinpito tarkastelevat omaa toimintaansa kriittisesti, sanoo KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen seuran tiedotteessa.

Kumoaminen ei juurikaan KooKoota auta, sillä yksi Liiga-kauden parhaimmista pelaajista joutui pelikieltonsa joulukuussa kärsimään. Kuitenkin Strömwallin maine on puhdistettiin, sillä mitään itsetyydytyselettä ei koskaan tapahtunut.

– Pelaaja lynkattiin ja hänen nimensä tahrattiin aiheettomasti. Tehokkain pelaajamme oli kauden kriittisimmillä vaiheilla viisi erää pois kokoonpanostamme. En väitä, että olisimme nyt erilaisessa tilanteessa sarjataulukossa, mutta joka tapauksessa se oli tuomarilta ja kurinpidolta iso virhe, Kultanen jatkaa KooKoon nettisivuilla.

Malte Strömwallin ulosajoon johtaneen tilanteen voit katsoa TÄSTÄ LINKISTÄ!


Pelaajat:
Joukkueet: