Video: KooKoo-tähti Malte Strömwall sai pelikiellon itsetyydytyseleestä

Malte Stromwall KooKoo Liiga / Pallomeri.net

KooKoon kultakypärä Malte Strömwall on saanut Liigalta yhden ottelun pelikiellon Pelicans-ottelussa tapahtuneesta välikohtauksesta.

Pelicans-KooKoo-ottelussa nähtiin yksi syksyn puhuttavimmista tilanteista, kun vierasjoukkueen tähtipelaajalle Malte Strömwallille tuomittiin suihkukomennus epäurheilijamaisesta käytöksestä. Linjatuomari katsoi ruotsalaishyökkääjän tehneen häntä kohti runkkausliikkeen.

Strömwallin selitykset eivät auttaneet, vaan päätuomari heitti miehen ulos linjatuomarin kertomuksen perusteella. KooKoo-hyökkääjä otti tilanteeseen kantaa välittömästi ottelun jälkeen, kun Strömwall kirjoitti saaneensa osuman käteensä, minkä vuoksi hän heilautti sitä.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että lähtökohtaisesti erotuomareiden raportit osoittavat luotettavasti mitä jäällä on tapahtunut. Toisaalta myös erotuomari voi tulkita pelaajan toiminnan väärällä tavalla. Delegaatio toteaa, että tilanteessa voisi olla kyse Strömwallin lausumassaan ilmoittamasta käden heiluttamisesta kivun takia, Liigan tiedotteessa todetaan.

– Kurinpitodelegaatio kuitenkin toteaa, että Strömwallin saamasta mailahäirinnästä on kulunut noin 14 sekuntia silloin, kun Strömwall tekee tuomarin raportoiman kädenheilutuksen. Delegaatio katsoo, että tämä vähentää Strömwallin kertomuksen luotettavuutta. Samoin Strömwallin kertomuksen uskottavuutta vähentää se, että mailahäirintä on suhteellisen vähäistä eikä siitä todennäköisesti aiheudu kipua, jonka takia pelaaja heiluttaisi kättään videossa ilmenevällä tavalla.

Liiga kurinpito katsookin Strömwallin rikkoneen sääntöjä, minkä vuoksi miehelle määrättiin yhden ottelun pelikielto. Näin ollen Liigan maalipörssiä johtava hyökkääjä on sivussa tapaninpäivänä pelattavasta SaiPa-ottelusta.

Malte Strömwall lensi tästä tilanteesta ulos

Jos video ei näy, niin voit katsoa sen Twitteristä!


Pelaajat:
Joukkueet: