Mallia maakunnista: KIITOS JOROINEN!

Suomi on sohvalla jöröttämisen luvattu maa. Keskustelupalstoilla, saunan lauteilla, pihapiirissä ja vaikka anoppilassa haukutaan kaikki urheilijat, joukkueet ja oikeastaan kaikki, jotka yrittävät urheilemalla kehittää itselleen elantoa. Pelipaikoille ei olla valmiita lähtemään, ellei joku perhepiiristä ole pelaamassa. Yleisökato koskee kaikkia lajeja, jääkiekko lienee ainoa missä hallien voidaan usein sanoa olevan täynnä.

Golfissa pelataan Finnish Touria. Se on luonnollisesti korkein sarjataso, jota maassamme pyöritetään. Pelaan sitä myös itse, olen oikeastaan pyörinyt kiertueella noin kymmenen vuotta ja tiedän tarkalleen miten homma toimii. Ikinä en ole nähnyt katsojia yli kymmentä kappaletta jos kyseessä on ollut niin sanottu rivikilpailu. Lajin keskustelupalstoilla silloin tällöin kiertue nostetaan esille. Yleensä silloinkin keskitytään pohtimaan tason heikkoutta.

Maanantaina ja tiistaina tapahtui kuitenkin jotain niin iloista ja positiivista, että se oli kertomisen arvoinen paikka! Seuraavien kappaleiden tarinat saivat oman mieleni todella onnelliseksi ja antoi uskoa suomalaiseen urheilukulttuuriin. Aloitetaan sanoilla: KIITOS JOROINEN!

Mainos alkaa:

Joroinen on tullut viimeaikoina kenties eniten tunnetuksi Hotelli Joronjäljestä, jossa Jyrki Sukula kävi laittamassa hotellia kuntoon. Hotellinpitäjä Auvo nousi medioiden otsikoihin sympaattisena, joskin vähän kujalla olevana yrittäjänä, joka ei liiemmin ymmärtänyt kaikista normeista mitä hotellibisneksessä tulisi ottaa huomioon.

Joroisten Kartano Golfissa pelattiin (ja pelataan parhaillaan) Finnish Tourin osakilpailuna reikäpelin suomenmestaruuskilpailut. Rahaa potissa ammattilaisille oli 4000 euroa, joka on melko vähän normaaliin kisaan nähden. Hyviä pelaajia oli paljon mukana, mutta ihan kirkkaimmat tähdet eivät lähteneet Joroisille.

Itse kilpailun saaminen upealle Kartano Golfin kentälle oli paikallisille suuri kunnia-asia. Jäsenistöä oli ilmottautunut vapaaehtoisiksi niin paljon, että kaikki halukkaat eivät mahtuneet! Vapaaehtoiseksi oli jonotuslista????

Ilmeisesti ne liian myöhään ilmottautuneet eivät kuitenkaan katkeroituneet, vaan tulivat sankoin joukoin katsomaan ja kannustamaan Finnish Tourin pelaajia. Joroisten ainoa oma pelaaja tippui jo 13 pelatun reiän jälkeen kisasta ulos, mutta se ei tuntunut menoa haittaavan. Katsojia ensimmäisen päivän aikana oli ympärikenttää vapaaehtoiset mukaan laskien ehkä noin 200. Se on enemmän kuin koko kiertue on vetänyt alkukauden aikana yhteensä.

Oskari.pallomeri Oskari oli innoissaan uudesta lippiksestä. Joku twitterissä heitti, että kaverissa on samaa näköä kuin Teemu Pulkkisessa

“Ei meillä joka päivä täällä näe näin laadukasta urheilua. Se on kunnia-asia saada Suomen suurimpiin luokiteltava golfkisa meidän kentälle”, terassilta todettiin.

Seuran jäseniä junnuista senioreihin ilmottautui myös vapaaehtoisiksi lähtemään caddieksi kilpailuun. Itse halusin antaa paikalliselle juniorille ikimuistoisen kokemuksen (toivottavasti) ja päästää hänet lähelle katsomaan kun pelataan edes Suomen tasolla hyvää golfia. Oskari veti bägiä mallikkaasti niin kauan kuin iloa kesti – 15 reiän jälkeen oma kilpailuni oli päättynyt.

Oskari sai palkaksi tehtävästä Pallomeri.netin snapbackin ja kolme huippupalloa samalla logolla varustettuna. Lopuksi Oskarin isä tuli vielä rientämään luokseni ennen kotiinlähtöä: “Hei, muistihan Oskari ottaa kanssasi selfien?”

Paljon kuvia vielä jäsenistön kanssa oli luvassa ennen lähtöä pois. Oli ilo antaa suuri kiitos tästä urheilukulttuurin esimerkillisyydestä kaikille asiaan liittyneille Joroisten Kartano Golfissa. Niin vapaaehtoiset, katsojat, juniorit, seniorit ja paikan työntekijät ansaitsevat mielestäni todella ison käden. Lopulta vielä eräs herrasmies, joka oli vapaaehtoisena kisassa tuli kahvilassa luokseni: “Hei, en tiedä onko sulla paljon lippiksiä, mutta haluaisitko meistä muistoksi tällaisen kisan vapaaehtoisten lippiksen?”. Onhan allekirjoittaneella paljon lippiksiä, mutta kyseinen ele jo kertoi itsessään kuinka epäitsekkäitä ihmisiä Joroinen vilisi. Lippis on nyt kunniapaikalla.

Meille pelaajille tuli todella tervetullut olo olla #pelipaikoilla. Toivottavasti pystyimme antamaan heille vastinetta kovalle työlle, jota he olivat meidän eteen tehneet.

Mallia Joroisista muihinkin tapahtumiin ja ennenkaikkea asenteisiin! Kilpailun tulospalvelu, jota Joroisen vapaaehtoiset pitävät löytyy: TÄSTÄ

– @NTyry