Suomalaissukuinen Malick Thiaw sai huippusiirron – AC Milan maksoi topparilupauksesta 5 miljoonaa euroa

Malick Thiaw AC Milan

Huuhkajien havittelema kaksoiskansalainen Malick Thiaw vaihtoi Schalken Italian mahtiseura AC Milaniin miljoonasiirrolla.

Saksalais-suomalainen jalkapalloilija Malick Thiaw siirtyy Italian hallitsevaan mestarijoukkueeseen AC Milaniin. Jättiseura vahvisti siirron maanantai-iltana ja mediatietojen mukaan siirtosumma on viisi miljoonaa euroa.

21-vuotias keskuspuolustaja teki seuran kanssa viisivuotisen sopimuksen. Thiaw pelasi Schalken edustusjoukkueessa kaudesta 2019–20 lähtien. Schalke nousi täksi kaudeksi takaisin Bundesliigaan ja Thiaw ehti pelata täydet minuutit joukkueen kolmessa alkukauden ottelussa.

Thiawin äiti on suomalainen ja isä senegalilainen, mutta puolustaja on asunut liki koko ikänsä Saksassa. Hänellä on sekä Saksan että Suomen kansalaisuudet.

Thiaw valittiin viime vuonna Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen, vaikka myös Suomen maajoukkue pyrki saamaan hänet riveihinsä. Ratkaiseva tekijä edustusoikeuden kannalta ovat kuitenkin aikuisten maaottelut, joita Thiaw ei ole pelannut, joten on yhä teoriassa mahdollista, että Thiaw voitaisiin nähdä vielä Huuhkajissa.

Tsekkaa myös: Häikäisevä viimeistely Brasilian Serie A:ssa – Palmeirasin Rony kajautti upean saksipotkun


Pelaajat:
Joukkueet: