Pohjois-Amerikassa alkaa uusi kiekkosarja? – Major League Hockey ilmoitti aloittavansa pelit syksyllä

Major League Hockey HIFK Liigaan Kanadan Suomen U18 MM-kisat TUTO IIHF Jääkiekko Pelaajayhdistys Kanadan NHL Pelaajayhdistyksen
Kuva: Getty Images

Pohjois-Amerikassa on alkamassa uusi Major League Hockey -niminen sarjaa, jota pelataan kolmella kolmea vastaan.

Pohjois-Amerikassa on näillä näkymin käynnistymässä uusi jääkiekkosarja nimeltään Major League Hockey. Jos sarjan hiljattain avattuja nettisivuja on uskominen, niin pelit käynnistyvät ensi syksynä.

Sarjan erikoisuus on se, että sitä pelattaisiin kolmella kolmea vastaan. Joukkueita sarjassa tulee näillä näkymin olemaan kuusitoista. Sarjassa on määrä olla 30 miljoonan dollarin palkkakatto ja jokaisella seuralla olisi 12 kenttäpelaajaa sekä kaksi maalivahtia kokoonpanossaan. Lisäksi joukkueet saisivat jokaisesta voitosta 100 000 dollarin bonuksen. Pelien on tarkoitus kestää 24 minuuttia ja jokaisena peli-iltana pelattaisiin kaksi ottelua.

Mainos alkaa:

Sivujen mukaan joukkueet voivat palkata kolme ammattilaispelaajaa vapailta pelaajien markkinoilta. Pelaajia saa hankkia Pohjois-Amerikasta, Euroopasta tai Venäjältä. Muu joukkue pitäisi kasata juniorisarjoista, kuten Yhdysvaltojen yliopistosarjasta. Myös naispelaajien palkkaus olisi mahdollista.

Otteluita on määrä pelata 16 eri kaupungissa Kanadassa sekä Yhdysvalloissa. Yhdysvalloissa pelipaikat löytyvät Arizonan, Floridan, Kalifornian, Minnesotan, Missourin, Nebraskan, Oklahoman, Teksasin ja Uusi-Englannin osavaltioista. Kanadassa joukkueet sijoittuvat Brittiläinen Kolumbian, Ontarion, Quebecin ja Saskatchewanin provinnsseissa.

Sarja on saanut epäileväisen vastaanoton. Sivuilta ei esimerkiksi selviä, mistä sarjan rahoitus tulee tai kuka sarjan puheenjohtaja on. Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman valotti hieman asiaa 32 Thoughts-podcastissa. Hänen mukaansa sarjan taustayhtiö tulisi Euroopasta, eikä Lähi-idästä, kuten aiemmin sosiaalisessa mediassa oli arvuuteltu. Friedmanin mukaan uusi sarja kertoo suunnitelmistaan Stanley Cupin finaalien aikaan.

– Se ei tarkoita sitä, että tietäisin, mistä rahat tulevat, Friedman sanoi.

Grand Forks Herald -lehti kertoi toukokuun alussa, että sarjan taustayhtiön toimitusjohtajana olisi Max Chambers. Yhtiö sijaitsisi Länsi-Kanadassa, Victoriassa. Lehden mukaan Chambers on jonkinasteinen mysteerimies, mutta jotain yhteyksiä jääkiekkoonkin löytyy. Chambers tiettävästi yritti ostaa NHL-seura St. Louis Bluesin vuonna 2011.

Tsekkaa myös: Yllätyspaukku Pohjois-Amerikasta – Joonas Donskoi vaihtaa lajia