Tour de Francella huikean niukka kiritaisto – Magnus Cort Nielsen puski etappivoittoon aivan senttipelillä

Magnus Cort Nielsen TDF 2022

Tour de Francella kymmenennen etapin loppuhuipennus oli äärimmäisen tiukka, kun Magnus Cort Nielsen puski voittajaksi aivan senttipelillä.

Tour de Francella poljettiin tiistaina lepopäivän päälle suhteellisen räväkkä noin 148 kilometrin mittainen mäkitaival. Kisan kymmenennen etapin huipensi noin 19 kilometriä pitkä nousu, jonka jälkeen maalisuoralla nähtiin valtavan kipakka kiritaisto.

Kaksintaisteluksi eskaloitunut etapin huipennus käytiin Magnus Cort Nielsenin ja Nick Schultzin välillä. Kaksikon huikea taisto meni lopulta aivan silkaksi senttipeliksi ja eroa oli livetilanteessa vaikea silmällä edes havaita. Maalikamera lopulta paljasti, että Nielsen onnisti loppukurotuksessaan paremmin ja pääsi siten hieman edelle vieden etappivoiton. Tv-lähetyksen kuvista eron huomaa hidastuksen jälkeen, eikä eroa todellakaan ole reilusti.

Etapilla tapahtui muutoinkin, kun reilun parinkymmenen ajajan irtiotto oli useita minuutteja pääjoukkoa edellä ja ilmastomielenosoittajat tulivat tielle häiriköimään kärkiryhmää. Kilpailunjohto pysäytti ajon ja sen hetkisillä eroilla lähdettiin poliisin luvan jälkeen uudelleen liikkeelle.

Magnus Cort Nielsen kurottaa Nick Schultzin ohi aivan senttipeliksi menneessä kiritaistossa:

Katso myös: Aivan mieletön petos – maajussit pelasivat väärennetyssä kriketti­liigassa, jolla huijattiin venäläisiä vedonlyöjiä