Kanada nimesi valmentajansa – Calgaryn MacKenzie Weegar saapuu kisoihin, tähtihyökkääjät myös tulossa?

MacKenzie Weegar Calgary Flames

Calgary Flamesin MacKenzie Weegar saapuu MM-kisoihin ja toimittajien mukaan Flamesista on tulossa lisää nimekkäitä vahvistuksia.

Kanadan jääkiekkoliitto tiedotti, että Arizona Coyotesin päävalmentaja Andre Tourigny valmentaa Kanadan maajoukkuetta tämän kevään MM-kisoissa. Kanada pelaa alkulohkonsa Latvian Riiassa. Tourigny on toiminut Kanadan MM-joukkueen apuvalmentajana kaksissa edellisissä Jääkiekon MM-kisoissa.

Tourignyn apuvalmentajina toimivat Ottawa Senatorsin päävalmentaja D.J. Smith, Detroit Red Wingsin apuvalmentaja Alex Tanguay ja Kanadan naisten maajoukkueen päävalmentaja Troy Ryan. Kanadan MM-joukkueen johtoporras on kaikkiaan varsin nimekäs, sillä GM:nä toimii Doug Armstrong. Häntä avustavat Steve Yzerman ja Shane Doan.

Mainos alkaa:

Pelaajapuolella ensimmäinen varmistunut nimi on Calgary Flamesin puolustaja MacKenzie Weegar suuntaa Kanadan tueksi MM-kisoihin. 29-vuotias Weegar kirjasi kuluneella kaudella NHL:ssä 81 ottelussa tehopisteet 4+27=31.

– Ihan rehellisesti, se oli täysin selkeä ratkaisu. Ihoni menee ihan kananlihalle tätä ajatellessa, Weegar intoili Flames TV:n toimittaja Brendan Parkerin haastattelussa.

Parkerin mukaan myös Flamesin tähtihyökkääjät Jonathan Huberdeau ja Tyler Toffoli ovat kiinnostuneita liittymään Kanadan mukaan. Molemmat miehet käyvät kuitenkin vielä viimeiset keskustelut aiheesta kotijoukkojensa kanssa.

Lisäksi TVA Sportsin toimittajan Renaud Lavoien tietojen mukaan Kanada saa kisajoukkueensa maalivahtiosastolle vahvistusta Montreal Canadiensista, kun Samuel Montembeault on liittymässä ryhmään.

Tsekkaa myös: Pittsburgh Penguins pisti tuulemaan jäätyään ulos playoffeista – koko urheilujohto sai monoa


Joukkueet: