Lyökö Tappara sarjan tasoihin vai nappaako Kärpät itselleen kolme ottelupalloa?

tshekin extraliiga lätkärekka vuoden 2017 b-nuorten mestis ice hockey 20-vuotias Betsafe / Pallomeri.net

Maanantai-iltana pelataan Liiga-finaaleiden neljäs osaottelu, kun Tampereen Tappara ja Oulun Kärpät kohtaavat Hakametsässä. Liiga-finaalit ovat olleet todella tiukkoja, sillä kaikki ottelut ovat päättyneet maalin erolla ja tällä hetkellä kotiedun omaava Kärpät johtaakin sarjaa lukemin 2-1.

Lauantaina Raksilassa pelatussa kamppailussa Kärpät oli todella vahva ja joukkue siirtyikin 2-0-johtoon ensimmäisessä erässä, kunnes joukkue kärsi reilun minuutin sisään kaksi takaiskua ja Tappara nousi aina tasoihin saakka. Lopulta 3-2-voiton Kärpille ratkaisi Julius Junttila, joka pääsi takomaan voittomaalin Joonas Kemppaisen ilmiömäisestä esityöstä.

Tappara tuli lauantain otteluun todella huonosti ja Kärpät otti kuskin paikan samantien. Tamperelaisilla oli läpi illan kovia vaikeuksia päästä hyville maalintekopaikoille ja laukaisumääräkin jäi Tapparalla todella pieneksi, kun joukkue sai vain 15 kiekkoa kohti Tomi Karhusta. Maalintekotehokkuudesta tamperelaisten pitää kuitenkin olla tyytyväisiä, sillä maalipaikat Tappara hyödynsi todella hyvin lauantai-iltana.

Kärppien ulkomaalaisavuilta on huudeltu jo pitkään onnistumisia ja lauantainakin ne olivat vähissä. Kärppien hurjassa vireessä oleva kolmosketju taikoi kaikki oululaisten lauantai-illan maalit, kun Junttila, Kemppainen ja Joonas Donskoi merkkauttivat maalit mieheen. Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Tapparasta ole pysäyttämään Kärppien kolmosketjun hurjaa virettä.

Tappara meinasi jäädä jyrän alle jo lauantaina ja nyt sillä onkin kova paikka edessä, kun ottelusarja saapuu toista kertaa Hakametsään. Turhat virheet on karsittava pois ja maalintekotehokkuus on oltava lauantaisella tasolla. Jos Kärpät tänään onnistuu Tampereella ottelun voittamaan, ei Tapparasta silloin ole mestariksi tänäkään vuonna. Tappara ei pysty voittamaan Kärppiä tämän kauden finaaleissa kolmesti peräkkäin, joista kaksi ottelua olisi vielä Raksilassa.

Tapparan on pakko voittaa tänään.