Ilveksen Joonas Oden sai Lukko-fanilta rasistisen törkyvyöryn somessa – Lukon joukkue asettui voimakkaasti Odenin puolelle

Lukko puolustaa Joonas Odenia / Pallomeri.net

Ilveksen Joonas Oden ajettiin ulos ottelussa Lukkoa vastaan ja sai Instagramissa Lukko-fanilta täyslaidallisen rasistista kuonaa niskaansa.

Ilveksen hyökkääjä Joonas Oden julkaisi Instagram-tilillään viestejä, joita hän sai tiistain Lukko–Ilves-ottelun jälkeen. Oden näytti viestien ketjun, jossa Lukon kannattaja antoi Odenille todellisen täyslaidallisen vahvasti rasistista roskaa.

Odenin saama törky huomattiin nopeasti myös Lukon leirissä. Seura reagoi asiaan ensin voimakkaasti Twitterissä sekä keskiviikkoaamuna verkkosivuillaan julkaisemalla kannanotollaan.

– Rotuun, ihonväriin, syntyperään, kansalliseen tai etniseen alkuperään, uskontoon tai vakaumukseen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai vammaisuuteen kohdistuva loukkaava kielenkäyttö voi Suomen rikoslain mukaan johtaa rangaistukseen emmekä seurana hyväksy minkäänlaista yksilöön tai ihmisryhmään kohdistuvaa vihapuhetta. Puutumme, ja tulemme jatkossakin puuttumaan, asiattomaan ja vihapuheen tunnusmerkit täyttävään kielenkäyttöön siinä määrin, missä se on meille seurana mahdollista. Vihapuheeseen syyllistyvät henkilöt eivät ole tervetulleita sinikeltaiseen yhteisöön, eivätkä he edusta seuran tai Lukon seurayhteisön arvoja, Lukon kannanotossa linjataan.

Myös Lukon hyökkääjä Scott Pooley ojensi hyökkäyksen takana ollutta kannattajaa.

– Joonas Odenin Instagram-tilille lähetetyt kommentit ovat raivostuttavia. Riippumatta siitä, mitä pelissä tapahtuu. Hän ei ole pelkästään lahjakas urheilija, vaan hän on ihminen. Jääkiekossa ei ole sijaa rasismille. Puhun joukkueemme puolesta sanomalla, että tuomitsemme tämän käytöksen ja pyydämme anteeksi Joonakselta, Pooley kirjoitti Twitter-tilillään.

Oden sai ottelussa suihkukomennuksen, kun hänen ja Lukon puolustajan Ondrej Slovacekin jalat osuivat yhteen. Oden ison rangaistuksen polvitaklauksesta ja Liiga tiedotti, että tilanne etenee kurinpitokäsittelyyn, vaikka video törmäyksestä osoittaakin melko vastaansanomattomasti, ettei Odenin polvi osu Slovacekiin missään vaiheessa.

Rauman Lukko asettui somessaan voimakkaasti Ilveksen Joonas Odenin tueksi tämän jouduttua rasistisen hyökkäyksen kohteeksi:

Katso myös: Ilveksen Joonas Oden lensi suihkuun – taklasi rajusti Lukko-puolustajaa


Pelaajat:
Joukkueet: ,