Yt-neuvotteluihin ajautunut Lukko sai apua omiltaan – pelaajat ja valmentajat leikkasivat palkkojaan

Rauman Lukko / Pallomeri.net

Rauman Lukko on yksi liigaseuroista, joka joutui käynnistämään yt-neuvottelut. Seuran pelaajat ja valmentajat lähtivät nyt talkoisiin mukaan.

Koronavirus on tuonut muassaan kovia aikoja liigaseuroille. Noin puolet seuroista ovat joutuneet käynnistämään yt-neuvottelut ja siihen joukkoon kuuluu myös Rauman Lukko. Seura tiedotti 18.3. ensimmäisten joukossa aloittavansa yt-menettelyn. Neuvottelujen tähtäin oli lomautuksissa, ei irtisanomisissa.

Runkosarjassa kakkoseksi itsensä hilanneessa seurassa kuitenkin vallitsee vahva yhteishenki, sillä pelaajat ja valmentajat ovat kantaneet myös kortensa kekoon ja leikkaavat palkkojaan, jotta seura selviäisi ehjin nahoin vallitsevasta kriisistä.

Mainos alkaa

Lukon toimitusjohtaja Timo Rajala kertoo palkkaneuvotteluiden sujuneen hyvässä hengessä ja on kiitollinen pelaajien sekä valmennuksen ymmärryksestä seuraa kohtaan tässä haastavassa tilanteessa.

– Neuvottelujen tarkoitus oli löytää yhteinen näkemys ja kompromissi palkkojen maksusta, jotta taloudelliset puitteet tulevaan kauteen liittyen saadaan turvattua. Pelaajat ja valmennus ovat olleet erittäin ymmärtäväisiä seuraa kohtaan koronakriisin vaikutuksista, Rajala kiittää seuran tiedotteessa.

Neuvotteluissa pelaajia edustanut Heikki Liedes on niin ikään tyytyväinen lopputulemaan.

– Kun kuulimme Lukon toimistoa ja ravintolatoimea koskevien yt-neuvotteluiden alkaneen, koimme myös meidän velvollisuudeksi kantaa kortemme kekoon. Kyllä meidän tulee olla Lukossa yhteisellä rintamalla koko organisaatio. Nämä talkoot kuuluvat meille kaikille jo ihan pelkästään yleisen yhteiskuntavastuun merkeissä eikä vapaamatkustajille ole tilaa tässä asiassa. Olimme myös pelaajien keskuudessa yhtä mieltä halustamme menestyä ensi kaudella ja tällä ratkaisulla pystymme omalta osaltamme parantamaan sen edellytyksiä, Liedes toteaa.

– Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tulevaa kautta, Rajala päättää.

Lue myös: Jukurit ja Sport tekivät synkkää liigahistoriaa – yt-neuvottelut koskevat myös pelaajia ja valmentajia


Joukkueet: