Lukko käy oikeutta entistä ravintolapäällikköä vastaan – yli 70 000 euroa kateissa, oikeudessa syytettiin hiiriä

Christian Wejse lukko Kiekko-Espoo kiekkotähdistä World Cup MM-panna hockeyallsvenskanin IIHF (generic hockey) Jääkiekkoliitto HC Presov jääkone Adam Johnsonin kuolema/ Pallomeri.net

Rauman Lukko on vienyt entisen ravintolapäällikkönsä oikeuden eteen. Häntä syytetään törkeästä kavalluksesta.

Rauman Lukko oy:n entistä ravintolapäällikköä syytetään törkeästä kavalluksesta. Syyttäjän mukaan hän varasti ainakin 73 447 euron edestä seuran rahoja. Tapauksen oikeudenkäynti alkoi Satakunnan käräjäoikeudessa tällä viikolla.

Haastehakemuksen mukaan ravintolapäällikön epäillään kavaltaneen rahoja tekemällä kassatilitysraportteihin totuudenvastaisia korjauksia. Hänen työtehtäviinsä kuului käteiskassavarojen tilittäminen pankkiin.

Hänen kerrotaan saaneen kirjauksillaan ravintolatoiminnan myyntiluvut näyttämään pienemmiltä kuin ne oikeasti olivat. Syyttäjän mukaan hän talletti vain osan käteisvaroista pankkiin ja otti loput itselleen.

Rikoksen epäilty tekoaika on marraskuun 2018 ja joulukuun 2020 välisenä aikana. Asiasta tehtiin rikosilmoitus jo tammikuussa 2021. Ravintolapäällikkö on kiistänyt anastaneensa mitään. Syyttäjä vaatii, että entinen ravintolapäällikkö on tuomittava vähintään vuoden ja kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Satakunnan Kansan mukaan, syyttäjä epäilee kavalletun summan olevan mahdollisesti huomattavasti suurempikin kuin mainittu 73 447 euroa. Tämä johtuu siitä, että osa seuran myyntipisteiden tilitysraporteista on kateissa.

Syyttäjä epäilee ravintolapäällikön hävittäneen todisteita. Hän oli toimittanut Lukon silloiselle toimitusjohtajalle kassillisen märkiä papereita, kun seura oli tajunnut varojen katoamisen.

Syytetty oli perustellut tilitysraporttien vettymistä ja katoamista sillä, että papereita oli säilytetty jäähallin myyntipisteessä, jossa oli hänen mukaansa kosteutta ja tuholaisia. Ravintolapäällikkö sanoi, että hiiret olivat syöneet osan papereista.

Tsekkaa myös: St. Louisin Sammy Blais lensi suihkuun – taklasi kaatuvaa Montreal-pakkia


Joukkueet: