Lukas Hradecky podcastissa: “Pelaajat on h****tin etuoikeutettuja”

Lukas Hradecky Huuhkajat - pallomeri.net

Lukas Hradecky latoi jälleen selvää ja suoraa tekstiä tähdittämässään BundesLuke-podcastissa, kun hän kertoi näkemyksensä pelaajien palkoista.

Koronavirus on ajanut jalkapallotoimijat ympäri maailman ahtaalle, mutta kriisiin on reagoitu eri tavoin eri kolkissa. Saksassa ollaan päästy todistimaan poikkeuksellista yhteisöllisyyttä, kun Bundesliigan suurseurat päättivät auttaa pienempiään suoraan rahallisesti. Bayern München, Borussia Dortmund, Leipzig ja Bayer Leverkusen antavat seuroilla tukea yhteensä 20 miljoonaa eurolla.

Leverkusenin maalivahti Lukas Hradecky kertoi tuoreessa BundesLuke-podcastin jaksossa, että pelaajat saattavat leikata omista palkoistaan yhteisen hyvän vuoksi.

– Keskusteluja on ollut. Pelaajat on mielestäni h****tin etuoikeutteuja. Saamme niin paljon palkkaa, että se on välillä liikaakiin. Seuramme auttoivat muita, joten uskon että kaikilta löytyy yhteistyökykyä auttaa myös seuraa. Jos me ei pelatakaan, niin ei me tarvita palkkaakaan, Hradecky totesi.

Vaikka pelaajien tilanne on Euroopan suurissa sarjoissa suorastaan ruusuinen, vaikka palkkaa ei kotvaan tippuisikaan, niin Suomessa tilanne on täysin vastakkainen. Pelaajille voi tulla virustilanteen vuoksi jopa vaikeuksia elättää itsensä. Tästä Hradecky kantaa syvää huolta ja lataakin suoraan, että Suomella olisi kosolti parannettavaa urheilijoiden toimeentulon turvaamisessa.

– Ei se voi olla niin, että urheilijalla heikompi turva kuin kenelläkään muulla. Esimerkiksi seuran lääkärillä. Ja sanon tämän tietysti väheksymättä kenenkään työtä, kassari painotti.

Myös me pääsimme haastattelemaan Hradeckya, joten lisää “Luken” tuoreita kuulumisia voi lukea TÄÄLTÄ!


Pelaajat:
Joukkueet: