Video: Luka Modric johdatti Kroatian jatkoon täysin älyttömällä maalilla – Huuhkajien jatkopaikka vaatii ihmeen

Luka Modric Kroatia / Pallomeri.net

Hallitseva MM-hopeamitalisti Kroatia oli ajautunut ahtaalle, mutta pelastui jatkoon, kun kapteeni Luka Modric ampui upean voittomaalin.

Hämmentävänkin heikosti EM-kisoissa kahdella ensimmäisellä kierroksella esiintynyt Kroatia löysi tehonsa lohkon päätöspelissä Skotlantia vastaan ja paineli lohkokakkosena jatkoon maalein 3-1.

Suureen rooliin nousi jälleen joukkueen suuri tähti ja kapteeni Luka Modric, joka upotti voittomaalin aivan uskomattomalla laukauksella.

Mainos alkaa:

Modric sai tilaisuutensa rangaistusalueen rajan tuntumassa ja päätti pistää ratkaisuunsa hieman lisää vaikeusastetta. Modric näet päätti antaa pallolle kyytiä ulkosyrjällään. Tuloksena oli aivan häikäisevä ulkokierteinen laukaus, joka painui yläkulmaan.

Kroatia teki voitollaan valtavasti hallaa Huuhkajien jatkohaaveille, sillä niiden elossa pysyminen olisi vaatinut tästä ottelusta tasapeliä. Huuhkajilla on yhä teoreettinen mahdollisuus jatkopeleihin ja olemme koostaneet nämä vaihtoehdot jutun loppuun.

Luka Modric ampuu aivan mielettömän ulkosyrjälaukauksen:

Huuhkajat hyvin lähellä kotimatkaa

Suomi on tällä hetkellä lohkokolmosten vertailussa toiseksi viimeisellä sijalla, joten kun enää kahdessa lohkossa pelataan ja lohkojen tilanteet ovat mitä ovat, niin pudotuspelipaikkaa ja unelmakohtaaminen Ruotsin kanssa vaatii suoranaisen ihmeen.

Täysin mahdotonta se ei vielä teoriassa ole, sillä lohkoissa E ja F on molemmissa kaksi mahdollisuutta, jotka avaisivat Huuhkajille tien jatkopeleihin. Nyt lisähaastetta tuo vielä se, että molemmissa lohkoissa olisi jommankumman mahdollisuuden myös toteuduttava, jotta Huuhkajat jatkaisi pelejään.

Lohko E

Suoraviivaisin vaihtoehto olisi se, että Slovakia voittaisi Espanjan ja että Ruotsi ei häviäisi Puolalle. Jos näin kävisi ja Puola häviäisi Ruotsille, niin lohkokolmonen olisi Espanja, joka jäisi kahteen pisteeseen ja siten myös Suomen taakse. Jos Puola venyy tasapeliin, niin Espanja jäisi jopa lohkon jumboksi, mutta Puola jäisi yhtä lailla rannalle jatkopeleistä kahdella pisteellään.

Jos Espanja löytää tehonsa lohkon päätöspelissä Slovakiaa vastaan, niin se voisi vielä avata Suomelle toisenkin jatkoreitin, mutta ketsuppipullon tukoksen tulisi purkautua varsin väkivaltaisesti, sillä Espanjan olisi nuijittava Slovakia nurin vähintään kolmen maalin erolla, mikä ei kuulosta välttämättä järin realistiselta, vaikka ei toki mahdottomaltakaan.

Lohko F

Jos todennäköisyyksiä alettaisiin laskemaan, niin ”kuolemanlohkosta” tulee Suomelle apuja kaikkein epätodennäköisimmin. Tämä johtuu siitä, että lohkossa on tehty varsin paljon maaleja, jolloin Suomen yksi tehty maali ei ole vertailussa minkäänlainen valttikortti.

Jos Ranska pieksee Portugalin vähintään neljällä maalilla ja Saksa ei häviä Unkarille, on Portugali kolmas ja sen maaliero olisi tarpeeksi pakkasella, jotta Huuhkajat livahtaisi ohi.

Toisaalta Suomelle riittäisi myös se, että Ranska voittaisi Portugalin millä tahansa lukemilla, jos Saksa ottaisi samalla Unkarilta päihin vähintään neljällä maalilla. Tällöin Unkari olisi lohkon kakkonen sekä Saksa kolmas voitettuaan Portugalin keskinäisessä ottelussa ja lisäksi Saksan maaliero olisi yhtä lailla riittävästi pakkasella, jotta Suomi jäisi vertailussa edelle.

Katso myös: Video: Huima vapaapotku Ykkösessä – TPS:n Juri Kinnunen pyssytti upeasti yli 25 metristä


Pelaajat:
Joukkueet: ,