Luis Suarez nolon tutkimuksen kohteena – epäillään huijanneen Italian kielen kokeessa saadakseen EU-passin

Luis Suarez / Pallomeri.net

Barcelonasta lähtöä tekevä Luis Suarez on joutunut nolon tutkinnan kohteeksi. Hänen epäillään huijanneen kielikokeessa saadakseen EU-passin.

Monenlaisten kohujen keskiössä urallaan viihtynyt Luis Suarez on tehnyt tällä saralla uuden aluevaltauksen, kun hänen epäillään huijanneen kielikokeessa, joka oli osa prosessia, jonka myötä hänestä oli tarkoitus tulla Italian kansalainen.

Suarez matkusti mediatietojen mukaan viime viikolla Italian Perugiaan paikallisella yliopistolla suoritettavaa Italian kielen koetta varten. Koe on pakollinen osa kansalaisuusprosessia.

Prosessin taustalla oli Juventuksen halu saada Suarezille Italian passi, jotta hänet voitaisiin laskea EU-alueen pelaajaksi. Juventuksella on ei-EU-pelaajien kiintiö jo täynnä. Suarezin siirto Juventukseen kuitenkin kariutui, kun seuran urheilujohtaja Fabio Paratici ilmoitti, ettei Suarez ehdi saamaan passiasioitaan kuntoon ennen siirtoikkunan sulkeutumista.

Nyt Italian viranomaiset ovat tulleet siihen tulokseen, että Suarezin koetulokset olivat ennalta sovitut ja asiasta on käynnistetty tutkinta. Perugian syyttäjän mukaan tutkinnassa on ilmennyt epäselvyyksiä liittyen Suarezin kokeeseen. Syyttäjänviraston mukaan koealue oli ennalta sovittu, tulos oli kirjattu jo etukään ja että Suarezin oli osoittautunut alkeelliseksi.

Poliisi on takavarikoinut asiakirjoja Perugian yliopistolta tavoitteenaan todistaa epäilynsä ja vahvistaa virkarikkomusten tapahtuminen.

Tsekkaa myös: Video: Bubi-huuhkajan sisääntulo on ylitetty – papukaija keskeytti treenipelin laskeutumalla pelaajan pään päälle


Pelaajat: