Suutelukohu sai odotetun käänteen – Luis Rubiales ilmoitti tv-haastattelussa eroavansa tehtävistään

espanjan liiton puheenjohtaja Luis Rubiales suuteli Jennifer Hermoso

Espanjalaista jalkapalloa ravistellut suutelukohu sai odotetun käänteen, kun jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales ilmoitti erostaan.

Luis Rubiales eroaa Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtajan tehtävästä saatuaan laajasti kritiikkiä kohua herättäneestä suudelmastaan. Rubiales kertoi päätöksestään sunnuntaina televisioidussa Piers Morgan Uncensored -ohjelmassa.

– En voi jatkaa työtäni, Rubiales myönsi ohjelmassa.

Mainos alkaa:

Rubiales julkaisi myöhemmin lausunnon, jossa hän ilmoitti jättäneensä eropaperin liiton väliaikaiselle puheenjohtaja Pedro Rochalle. BBC:n mukaan 46-vuotias Rubiales on eronnut myös Euroopan jalkapalloliitto UEFA:n varapuheenjohtajan tehtävästään.

Edellinen käänne kohutapauksessa nähtiin neljä päivää sitten, kun Espanjan naisten maailmanmestarijoukkueen pelaaja Jennifer Hermoso ilmoitti tehneensä rikosilmoituksen Rubialesista, joka suuteli häntä suulle MM-loppuottelun jälkeisen palkintojenjaon yhteydessä.

Rubiales oli tätä ennen kieltäytynyt eroamasta. Hän on väittänyt koko ajan, että suudelma tapahtui yhteisymmärryksessä. Hermoso puolestaan on kategorisesti kiistänyt asian alusta lähtien.

Espanjan syyttäjäviranomaiset avasivat Rubialesin suudelmasta aiemmin esitutkinnan ja Kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA asetti Rubialesin toimintakieltoon 90 päivän ajaksi.

Tsekkaa myös: Neymar jätti Pelén taakseen – nousi yksin Brasilian parhaaksi maalintekijäksi


Joukkueet: