“Idiootilta näyttäminen” kielletty – Italian päävalmentaja Luciano Spalletti on antanut joukkueelleen tiukat säännöt

Luciano Spalletti Italia

La Gazzetta Dello Sport kertoo, että Italian päävalmentaja Luciano Spalletti on luonut joukkueelleen tiukat säännöt joita myös vaalitaan.

Hallitseva Euroopan mestari Italia joutui mullistusten keskelle EM-karsintojen aikana, kun EM-kultavalmentaja Roberto Mancini jätti yhtäkkiä tehtävänsä ja siirtyi rahakkaaseen pestiin Saudi-Arabian valmentajaksi.

Mancinin korvaajaksi löytyi Napolin Serie A:n mestariksi valmentanut Luciano Spalletti, joka teki Italian tähdille heti tehtävään hypätessään selväksi, ettei hänen alaisuudessaan pelleillä. Italialaislehti La Gazzetta dello Sport kertoo, että Spalletti on luonut joukkueelle tiukat säännöt.

Mainos alkaa:

Lehden mukaan pelaajilta on kielletty sosiaalisen median pariin vetäytyminen ja musiikin kuuntelu ryhmän ollessa koossa. Bussista kuulokkeet päässä ja kännykkä kädessä ulos laskeutuva pelaaja on tavallinen näky, mutta Spallettin komennossa tällainen ”idiootilta näyttäminen” on ehdottomasti kielletty.

Totaalikieltoa puhelimista ei ole. Pelaajat saavat ottaa yhteyden läheisiinsä ennen lounasta ja illallista, mutta muita aikoina laite on pidettävä suljettuna.

Spalletti suhtautuu varauksella myös videopeleihin. Pelaaminen tapahtuu Italian leirityksessä erillisessä pelihuoneessa, ei yömyöhään pelaajien omissa huoneissa.

– Katsos, minua ei kiinnosta hittoakaan Playstationit. Se, mikä minua kiinnostaa, on että pelaajat saavat tarvittavan määrän unta tiettyyn aikaan. Kun sain selville, että eräs pelaaja valvoi koko yön ennen Ukraina-karsintaottelua, se ei käynyt minulle päinsä. Jos pelaaja tekee jotain kunnioittamatta ammattiaan, teen sen selväksi, Spalletti kertoi World Soccerille.

Spallettin käytössääntöihin kuuluvat vaatimus tietystä vakavuudesta ja kielto rujosta vitsailusta. Harjoituskentällä saa olla hauskaa, mutta keskittymisen on oltava maksimaalista.

Tsekkaa myös: Käsittämätöntä touhua – Hollanin fanit tappelivat keskenään Hampurin kaduilla


Joukkueet: