Huimaa tykitystä EM-kisoissa: Lotta Kemppinen kiri hopealle – Ella Junnila pomppasi pronssille

Lotta Kemppinen pikajuoksu yleisurheilu - pallomeri.net

Puolan Torunissa käydyt yleisurheilun halli EM-kisat saivat suomalaisittain huikean päätöksen, kun niin Lotta Kemppinen kuin Ella Junnilakin nappasivat mitalit kotiinviemisiksi.

Kemppisen mitali tuli 60 metrin juoksusta ja oli väriltään hopea. 22-vuotiaasta Kemppisestä tuli samalla ensimmäinen suomalaisjuoksija, joka on onnistunut voittamaan mitalin arvokisojen sileällä matkalla, kun mukaan lasketaan 60 metrin ja 100 metrin juoksut.

Kisan voitti Sveitsin Ajla del Ponte ajalla 7,03 ja Kemppisen aika oli 7,22. Hopea ratkesi Kemppisen hyväksi sekunnin tuhannesosien turviin, sillä myös Hollannin Jemile Samuel kellotti saman ajan.

Mainos alkaa

Ella Junnilalle EM-pronssia

Korkeuspaikalla Ella Junnila puolestaan säväytti hieman myöhemmin yltäen pronssiseen mitaliin. Junnilan tulokseksi jäi 196cm, joka on samalla uusi Suomen ennätys, mutta häneltä nähtiin myös hyvä yritys 198:sta.

Kilpailun voitti odotetusti Ukrainan Jaroslava Mahutshik ja hopeaa nappasi niin ikään ukrainalainen Irina Herashtshenko.

Mahutshikin voitto ratkesi tasan kahden metrin ylityksellä, minkä jälkeen hän yritti omaa ennätystään nostaen riman peräti 207:ään. Herashtshenko puolestaan ylitti 198:n.

Katso myös: Video: Huikaisevaa! Kristian Pulli jysäytti viimeisellä hypyllä SE:n ja nappasi EM-pronssia


Pelaajat: ,