Lotta Harala kärähti dopingista – kreatiinivalmiste sisälsi kiellettyä piristettä

lotta harala - pallomeri.net

Pika-aituri Lotta Harala on jäänyt kiinni dopingrikkomuksesta, jonka myötä hänelle langetettiin kolmen kuukauden toimintakielto.

Harala oli antanut viime syksynä kisatussa Espoon Motonet GP:ssä dopingnäytteen, joka sisälsi kiellettyä piristettä. Pika-aituri sai tiedon positiivisesta testituloksesta jo 25. elokuuta, mutta Suomen urheilun eettinen keskus Suek tiedotti asiasta vasta tänään perjantaina.

Käryyn oli johtanut kreatiini-lisäravinteen sisältämä piriste. Kurinpitolautakunta oli kuitenkin todennut, että kyseessä oli tahaton rikkomus.

– Normaalisti käyttämäni kreatiini oli heinäkuun lopulla loppumaisillaan ja kreatiinikuuriani oli vielä viikko edessä. Niinpä tilasin uuden kreatiinipurkin, mutta se oli väliaikaisesti loppunut, joten käytin kreatiinikuurini viimeiset viisi päivää eri merkin kreatiinituotetta, Harala kertoi omassa Instagram-julkaisussaan.

Harala hyväksyi vapaaehtoisen urheilun toimintakiellon. Se määrättiin alkaneeksi viime vuonna lokakuun 13. päivä, joten kielto päättyi jo ennen tammikuun puoliväliä.


Pelaajat: