Los Angelesin olympialaiset täydentyivät – mukaan viisi uutta lajia

Los Angelesin olympialaiset 2028

Los Angelesin olympialaiset järjestetään kesällä 2028. Mukana on viisi lajia, joita ei olympialaisissa ole aiemmin nähty.

Lajikirjoon lisättiin squash, kriketti, lippupallo, baseball/softball ja lacrosse. Asiasta päätettiin Mumbaissa järjestetyssä Kansainvälisen olympiakomitean kokouksessa, jossa kisajärjestäjän ehdotukset uusiksi lajeiksi ratifioitiin.

Baseballia/softballia (2020), krikettiä (1900) ja lacrossea (1904 ja 1908) on ennenkin pelattu olympianäyttämöillä, mutta lippupallo ja squash ovat nyt mukana ensi kertaa.

Mainos alkaa:

– Lajipiireissä olemme olleet jo jonkin aikaa sitä mieltä, että olympiaunelma pitäisi ehkä unohtaa ja keskittyä olemaan paras ei-olympialaji, mutta pakko myöntää, että kyllä tämä meille kelpaa, Suomen squashliiton puheenjohtaja Pete Saarnivaara sanoi tiedotteessa.

Lajilla arvioidaan olevan noin 20 miljoonaa harrastajaa ympäri maailman. Lajin valtiaana pidetään tällä hetkellä Egyptiä.

Suomessa squash oli buumissa 90-luvulla, mutta sen jälkeen suosio hiipui tasaisesti. Tuoreen tutkimuksen mukaan tällä hetkellä laji on kuitenkin jälleen pienimuotoisessa nosteessa.