Karmiva tutkimustulos – Liverpoolin isännöimällä Mestarien liigan ottelulla yhteys kymmeniin koronakuolemiin

Karmiva tutkimustulos – Liverpoolin isännöimällä Mestarien liigan ottelulla yhteys kymmeniin koronakuolemiin

Englantilaistutkimus kertoo karmivaa kieltä Liverpoolin ja Atletico Madridin välisen Mestarien liigan ottelun vaikutuksesta koronaviruksen leviämiseen.

Brittilehti The Times uutisoi tuoreesta tutkimuksesta, jonka mukaan Liverpoolin ja Atletico Madridin välisellä Mestarien liigan ottelulla oli järkyttävät seuraukset koronaviruksen leviämisen suhteen.

Liverpool ja Atletico Madrid kohtasivat Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa maaliskuun 11. päivänä ja katsojia oli paikalla yli 52 oo0. Heidän joukossaan oli noin 3 000 paikalle matkustanutta Atletico Madridin fania, vaikka Espanjassa koronavirus jylläsi jo pahasti ja esimerkiksi kouluja oli suljettu.

Ottelua on pidetty niin sanottuna ”koronalinkona” ja tartunnat Liverpoolissa lisääntyivät, kun ottelussa olleet katsojat kohtasivat muiden paikallisten kanssa. Kohtaaminen oli viimeinen Englannissa pelattu ottelu ennen kuin sarjat laitettiin tauolle pandemian johdosta.

Edge Health -tutkimusyksikkö on sittemmin analysoinut Britannian julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n dataa. Tietomallinnuksen avulla toteutetun tutkimuksen mukaan ottelulla on yhteys peräti 41 ylimääräiseen koronakuolemaan lähialueen sairaaloissa.

Mallinnuksen perusteella Iso-Britanniassa olisi ollut ottelua pelattaessa jo yli 100 000 tartuntaa, vaikka maassa oli virallisesti todettu tuolloin vain vajaat 600 tartuntaa.

Tsekkaa myös: Lehti: FIFA-pomo Gianni Infantino laskutti liittoa väärin perustein – yksityislento maksoi kuusinumeroisen summan

Jaa tämä:

Aiheeseen liittyvät julkaisut