Klassikkovideo: Liverpool & kaikkien aikojen nousu UCL-finaalissa 2005

Klassikkovideo: Liverpool & kaikkien aikojen nousu UCL-finaalissa 2005

Liverpool esitti vuonna 2005 yhden kaikkien aikojen nousuista, kun se käänsi Mestarien liigan finaalin 0-3-tappiotilanteen AC Milania vastaan voittoon.

Istanbulissa pelattu finaali näytti olevan taputeltu hyvinkin varhaisessa vaiheessa, kun Paolo Maldini osui jo ensimmäisellä minuutilla ja tämän jälkeen Hernan Crespon kaksi maalia muuttivat taukolukemiksi jo 3-0.

Liverpoolin mielestä ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ohi ja toisen puoliajan alussa alkoikin hurja kiri.

Steven Gerrard teki joukkueen ensimmäisen maalin 54. minuutilla ja vain pari minuuttia myöhemmin Vladimir Smicer toi Poolin jo maalin päähän.

Tasoihin – ja lopulta myös ohi

Tästä vain minuutteja myöhemmin Steven Gerrard kaadettiin rangaistusalueella ja Xabi Alonso asettui ampumaan pilkkua. Hän ei saanut palloa suoraan maaliin, mutta tinttasi pelivälineen jatkotilanteesta maalin kattoon.

Enempää osumia ei nähty edes jatkoajalla, joten ottelu eteni rangaistuspotkukisaan. Siinä pidemmän korren vei Liverpool, ja Sami Hyypiä sekä kumppanit pääsivät juhlimaan Mestarien liigan voittoa.

Tämän kauden Mestarien liigan finaali pelataan Kiovassa lauantaina kello 21:45. Real Madridin ja Liverpoolin välisen ottelun näet suorana lähetyksenä Yle TV2:lta sekä Viaplayn välittämänä. Studio-osuus alkaa molemmissa klo 21:00.

Mestarien liigan finaali 2005 | Liverpool – AC Milan | Parhaat palat:

Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ LINKISTÄ (YouTube).

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut