Golfmaailma sai yllättävän jättiuutisen – LIV, PGA Tour ja DP World Tour yhdistyvät

Dustin Johnson avaus DP World Tour PGS Tour LIV - pallomeri.net

Golfmaailmaa ravisutti tiistaina todellinen jättiuutinen, kun kolme suurinta kiertuetta ilmoittivat yhdistymisestään.

Tiistaina tipahti todellinen uutispommi, kun LIV, PGA Tour ja DP World Tour ilmoittivat yhdistymisestään. Kiertueet perustavat yhteisomistuksessa olevan organisaation. Tiedonanto tuli yllätyksenä jopa pelaajille.

LIV:lle siirtyneille tähtipelaajille aletaan rakentamaan mahdollisuutta saada PGA Tourin ja DP World Tourin lisenssinsä takaisin kauden 2023 jälkeen.

Useat parhaat pelaajat siirtyivät saudiomisteiselle LIV:lle satojen miljoonien eurojen korvauksia vastaan. Myös esimerkiksi Tiger Woodsille tarjottiin huhujen mukaan lähes miljardin pottia, mikäli mies olisi pelannut LIV:llä, mutta hän kieltäytyi tarjouksesta.

PGA Tourin komissaari Jay Monahan on aiemmin kritisoinut LIV-kiertuetta rajusti, mutta nyt miehellä oli täysin toinen ääni kellossa.

– Tiedän, että ihmiset tulevat kutsumaan minua hurskastelijaksi. Aina kun olen sanonut jotain, olen sanonut sen senhetkisellä informaatiolla, joka minulla on ollut. Lisäksi olen puhunut sitä taustaa vasten, että joku on yrittänyt kilpailla PGA Tourin kanssa. Hyväksyn kritiikin, Monahan sanoi Golf Weekin mukaan.

LIV-kiertuetta on rahoittanut Saudi-Arabian valtion investointirahasto PIF. Uuden organisaation hallituksen puheenjohtajana toimii PIF:in johtaja Yasir Al-Rumayyan. Monahan puolestaan nimitettiin toimitusjohtajaksi. Suurin valta tulee olemaan PGA Tourilla, joka saa nimittää enemmistön uuden organisaation hallitukseen.

Kaikki kolme kiertuetta säilyttävät toistaiseksi hallintaoikeuden omaan toimintaansa, kuten kilpailuihin ja kiertueen sääntöihin.