Video: Lionel Messi turhautui ja jysäytti vastustajaa päähän – sai seurajoukkueuransa ensimmäisen suoran punaisen

Lionel Messi Barcelona / Pallomeri.net

Espanjan Supercupin finaalissa nähtiin jotain ainutkertaista, kun Barcelonan supertähti Lionel Messi ajettiin ulos suoralla punaisella.

Vuoden 2021 Espanjan Supercup tullaan muistamaan luonnollisesti Athletic Bilbaon voitosta, mutta myös ottelun erittäin historiallisesta ja kohahduttavasta sivujuonteesta.

Ottelun jatkoajalla nimittäin nähtiin ensimmäistä kertaa tilanne, jossa Barcan supertähti Lionel Messi ajettiin suoralla punaisella pihalle seurajoukkueensa ottelusta.

Barca jäi tappiolle heti jatkoajan alussa ja haki vimmatusti tasoitusta. Pallottomana ollut Messi eteni kohti maalia ja kolkkasi matkalla häntä puolustamassa olleen Athleticin pelaajan.

Mainos alkaa

Tämä tapahtui jatkoajan toisen lisäajan ensimmäisellä minuutilla, kun Messi löi ensin kevyemmin vasemmalla kädellään ja heti perään oikein kunnolla oikeallaan iskun Athleticin Asier Villalibreä takaraivoon.

Tuomari missasi tilanteen, mutta meni tarkistamaan sen videolta. Tarkistuksen jälkeen Messi näki historiallisen punaisen kortin nousevan.

Tämä oli paitsi ensimmäinen suora punainen, mutta myös ylipäätään ensimmäinen ulosajo, jonka Messi koki seurajoukkuetasolla. Ulosajotta selviäminen näin pitkään oli komea saavutus, sillä ottelu oli Messin 753. ottelu Barcelonan edustusjoukkueessa.

Täysin tahraton ei Messin aiempi rekordi kuitenkaan ole. Reilun 15 vuoden takaa löytyy kuitenkin yksi ottelu Barcelonan B-joukkueesta, kun Messi ajettiin suoralla punaisella ulos. Tuolloin Barca B kohtasi Espanjan kolmannella sarjatasolla Peña Sportin ja Messi oli vasta 18-vuotias.

Argentiinan maajoukkueessa Messi on ajettu ulos kahdesti, molemmilla kerroilla suoralla punaisella. Ensimmäinen punalappu nousi jo debyyttimaaottelussa, harjoituspelissä Unkaria vastaan elokuussa 2005. Toinen seurasi Copa Américan pronssiottelussa Chileä vastaan heinäkuussa 2019.

Tuntuva pelikielto uhkaa?

Suora ulosajo merkitsee sitä, että Messi on ainakin kaksi seuraavaa ottelua pelikiellossa. Hän ei siis pelaa torstaina Barcelonan ensimmäisessä cup-ottelussa Cornelláa vastaan eikä sunnuntain La Liga -ottelussa Elcheä vastaan.

Koska pallo ei ollut Messin pelattavissa, on minimirangaistus kahden ottelun pelikielto. Kilpailuvaliokunta voi kuitenkin määrätä Messille myös neljän ottelun pelikiellon.

Kakku voi koventua entisestään, mikäli Messin temppu tulkitaan väkivaltaiseksi peliksi. Tuolloin minimirangaistus on neljän ottelun pelikielto ja maksimirangaistus olisi peräti 12 ottelua.

Lionel Messi sai tästä tilanteesta seurajoukkueuransa ensimmäisen suoran punaisen:

Katso myös: Video: Kongon käsipallomaajoukkueella on melkoinen ässä hihassaan – jättiläismainen viivamies teki maalin jokaisella heitollaan


Pelaajat:
Joukkueet: