Goal: Siirtosaaga on ohi – Lionel Messi ei halua oikeustaistelua, jää sittenkin Barcelonaan

Lionel Messi Barcelona Messin / Pallomeri.net

Lionel Messi jää sittenkin Barclonaan. Hän paljasti asian Goal-sivustolle yksinoikeudella antamassaan haastattelussa.

Kesän kuumin jalkapallotarina voidaan julistaa toistaiseksi päättyneeksi. Lionel Messi paljasti jalkapallosivusto Goalille yksinoikeudella antamassaan haastattelussa, että hän jää Barcelonaan, koska ei halua vääntää sopimusriidastaan oikeudessa.

Hän kertoo Goalille halunneensa lähteä, koska oli tyytymätön suuntaan, johon Barcelona oli presidentti Josep Bartomeun alaisuudessa menossa. Hän myös kertoo ilmoittaneensa seurajohdolle lähtöhaluistaan yli vuosi sitten, mutta kun asia ei edennyt, niin hän yritti pistää asioihin vipinää.

– Halusin lähteä. Kerroin sen seurajohdolle presidenttiä myöten. Olen sanonut sitä koko vuoden ajan. Uskoin, että nyt oli tullut aika astua syrjään. Uskoin, että seura tarvitsee uusia, nuorempia pelaajia ja että minun aikani Barcelonassa oli ohi. Olin hyvin pahoillani siitä, koska olen aina sanonut haluavani lopettaa Barcelonassa. Tämä oli vaikea vuosi. Kärsin paljon harjoituksissa, peleissä ja pukukopissa. Kaikesta tuli vaikeaa ja tuli aika, jolloin aloin harkitsemaan uusia haasteita, Messi tilitti tuntojaan.

Mainos alkaa

Messi kertoo kokevansa, että Bartomeu petti hänet.

– Kerroin ajatuksistani presidentille ja hän aina sanoi, että kauden päättyessä voin päättää jäänkö vai lähdenkö. Lopulta hän ei pitänyt sanaansa, Messi totesi.

Yksi Messin siirtosaagan kohauttavimmista käänteistä oli burofaxin lähettäminen Barcelonalle ja sen tuleminen julki. Sen ansiosta Messi sai Barcelonan pomot näyttämään idiooteilta. Messin mukaan burofax tarkoituksena ei ollut riidan lietsominen vaan puhtaasti se, että sen lähettäminen virallisti asian.

– Läpi kauden sanoin presidentille, että haluan lähteä ja että nyt olisi aika etsiä uusia suuntia ja tavoitteita uralleni. Hän sanoi aina vain, että ei puhuta siitä nyt ja sitä ja tätä, mutta mitään ei tapahtunut. Hän ei antanut mitään vihjettä siitä mitkä hänen aikomuksensa todella olivat. Burofaxin lähettäminen teki siitä virallista, että haluan lähteä vapaalla siirrolla ja että jättäisin optiovuoteni käyttämättä. Tarkoitukseni ei ollut aiheuttaa mitään sotkuja tai käydä seuraa vastaan, vaan tein sen avulla virallisesti selväksi, että olin tehnyt päätökseni. Ilman sitä elämä olisi vain jatkunut kuin mitään ei olisi tapahtunut, Messi kertoo.

”Hän ei koskaan asettanut päivämäärää”

Mediatietojen mukaan suurimmaksi kiistaksi nousi pykälän tulkinta. Messin mukaan hänen piti tehdä päätös kausien välillä ja hän teki sen heti kun kauden viimeinen peli oli pelattu. Barcelona taas piti kiinni muotoseikasta, jonka mukaan päätös olisi pitänyt tehdä viimeistään 10. kesäkuuta, jolloin kausi olisi normaaliolosuhteissa päättynyt.

– He sanovat, etten puhunut asiasta ennen kesäkuun kymmennettä, mutta kausi oli silloin vielä pahasti kesken, eikä se ollut oikea hetki. Presidentti sanoi minulle aina, että kun kausi on ohi, niin saan päättää mitä teen. Hän ei koskaan asettanut päätökselleni mitään päivämää, Messi sanoo.

Messi ei haastattelussa suoraan sano, että mitkä hänen suunnitelmansa ovat, kun sopimus Barcelonan kanssa päättyy kesällä 2021, mutta hän tekee selväksi tyytymättömyytensä nykyisen seurajohdon toimintaan.

– Olen aina sanonut haluavani lopettaa Barcelonassa ja voittaa mestaruuksia sekä olla tekemässä Barcelonasta entistä legendaarisempaa seuraa, mutta totuus on, ettei täällä ole ollut minkäänlaista projektia käynnissä pitkään aikaan. He vain jonglööraavat menemään ja peittelevät aukkoja matkan varrella, Messi latasi.

Tsekkaa myös: Venäjällä ollaan raivon vallassa Jokereiden toiminnasta – ”Tämä on väärin ja epämiellyttävää”


Pelaajat:
Joukkueet: