Liigassa umpisurkeita yleisömääriä – HPK-Lukko-ottelussa vain 651 katsojaa

hpk lukko liigassa yleisömäärät - pallomeri.net

Liigassa tehtiin perjantai-iltana uusi pohjanoteeraus yleisömäärissä, jotka ovat koko alkukauden olleet muutenkin äärimmäisen pieniä.

Hämeenlinnassa HPK:n ja Lukon välistä ottelua oli saapunut seuraamaan vaivaiset 651 silmäparia.

Ennen perjantain kierrosta alkukauden pienin yleisömäärä oli viime lauantailta, jolloin Jukureiden ja JYPin ottelua oli paikan päällä Mikkelin jäähallissa todistamassa 1 103 katsojaa.

Perjantain seitsemän ottelun keskiarvoksi muodostui vaivaiset 2 064 katsojaa. Tätä keskiarvoa toki nostaa HIFK:n ja Kärppien välisen ottelun 4061 katsojaa. Jos Helsingin ottelu jätetään huomioimatta, keskiarvoksi jää 1 732.

Mainos alkaa

Koronaviruksen toisen aallon voimistuessa yleisö on selvästi tehnyt päätöksen seurata otteluita kotisohvalta. Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivokka pohdiskeli viime sunnuntaina IS:lle Jukurien tartuntaketjun vaikutusta yleisön käyttäytymiseen.

– Sillä oli varmasti iso merkitys. Mikkelissä oli kaksi muutakin tartuntaketjua. Kyllähän sellainen vaikuttaa psykologisesti ihmisiin. Ihmisillä on yleistä varovaisuutta, myös kaupoissa ja ostoskeskuksissa on näkynyt vähemmän porukkaa, Toivakka sanoi.

Katso myös: Video: Oliko ulosajon paikka? JYPin Samuel Helenius lensi pihalle Kouvolassa