Liigassa huima päätöskierros – ketkä nappaavat puolivälieräpaikat?

NHL Mestis Espoo United jääkiekko ice hockey / Pallomeri.net
Mestis Espoo United jääkiekko ice hockey / Pallomeri.net

Torstai-iltana Liigassa pelataan runkosarjan viimeinen kierros. Ensimmäiset kymmenen joukkuetta ovat varmistaneet paikkansa kevään peleihin, mutta vielä on epäselvää, mitkä joukkueet pääsevät suoraan puolivälieriin. Liigan runkosarjan päätöskierroksesta onkin odotettavissa todella tiukka ja jännittävä.

Runkosarjan on jo varmistanut Oulun Kärpät, mutta toisesta sijastakin nähdään vielä tiukka kamppailu. Tällä hetkellä kakkospaikkaa pitää hallussaan Tampereen Tappara, mutta Rauman Lukko on hiipinyt yhden pisteen päähän. Viimeisellä kierroksella Tappara kohtaa Hakametsässä KalPan ja Lukko pelaa vieraskaukalossa Pelicansia vastaan.

Sijoilta 4. – 7. löytyvät seuraavat joukkueet: JYP:llä on 99 sarjapistettä, Espoo Bluesilla 97, KalPalla 96 ja SaiPalla 94. Jos jyväskyläläiset nappaavat pisteenkin Oulusta Kärppien vieraana, varmistavat he samalla neljännen sijan runkosarjassa. Lappeenrannassa kohtaavat Blues ja SaiPa, joten tästä ottelusta löytyy ehkä kierroksen isoimmat panokset. Jos SaiPa voittaa Bluesin varsinaisella peliajalla vähintään kolmella maalilla siirtyy se Bluesin edelle sarjataulukossa maalieron turvin. KalPa pelaa puolestaan Raumalla Lukon vieraana, mutta joukkue voi nousta voitolla vielä sarjataulukossa viidenneksi.

SaiPan takana sarjataulukossa kahdeksannelta sijalta löytyy HIFK, joka on lappeenrantalaisista vain pisteen päässä. Mahdollisuuksia helsinkiläisillä ei kuitenkaan ole suoraan puolivälieräpaikkaan, sillä joukkueella on matkaa KalPaan kolme pistettä ja tasapisteissä KalPa olisi edellä kolmen pisteen voittojen turvin. HIFK voi kuitenkin pudota myös vielä alaspäin, sillä heidän illan vastustaja on Porin Ässät, joka löytyy sarjataulukosta HIFK:n alapuolelta. Jos Ässät voittaa HIFK:n varsinaisella peliajalla siirtyvät porilaiset HIFK:n edelle sarjataulukossa.

Lisämausteen kamppailulle tarjoaa vielä Tampereen Ilves, joka on kolmen pisteen päässä Ässistä ja joukkueen odotetaankin nappaavan täysi pistepotti Sportin vieraana. Ässien hävitessä varsinaisella peliajalla ja Ilveksen voittaessa varsinaisella peliajalla nousisi Ilves Ässien edelle sarjataulukossa.

Päätöskierros kello 18.30 alkaen:

HIFK – Ässät

Kärpät – JYP

Lukko – Pelicans

SaiPa – Blues

Sport – Ilves

Tappara – KalPa

TPS – HPK