MTV: Liigapörssi ja Hockey GM ovat jälleen kieltouhan alla – hallinto-oikeus hylkäsi valituksen

Liigassa Oskari Salminen Liigapörssi

MTV uutisoi, että suositut jääkiekkofantasiapelit Liigapörssi ja Hockey GM joutuvat todellisen uhan alle hallinto-oikeuden päätöksellä.

MTV uutisoi, että jo 90-luvulta asti kiekkofaneja viihdyttänyttä Liigapörssiä ja sen tuoreempaa sisarpeliä Hockey GM:ää uhkaa nyt todellinen vaara loppua kuin seinään.

Helsingin hallinto-oikeus katsoo tuoreessa päätöksessään, että Sanoma Media Finland Oy:n pyörittämät pelit olivat arpajaislain mukaisia rahapelejä, joihin vain Veikkauksella on monopoli.

Hallinto-oikeus siis hylkäsi Sanoman tekemän valituksen ja nyt pelit tullaan kieltämään, ellei asian käsittely jatku korkeimmassa hallinto-oikeudessa, jonne Sanoman olisi haettava ensin valituslupa.

Sanoma valitti siitä, että Poliisihaliitus oli kieltänyt uhkasakon nojalla yritystä toimeenpanemaan pelejä kolmen kuukauden ajan viime vuoden alussa. Sanoman mukaan, että pelin pitkä kesto korostaa huomattavasti taidon merkitystä ja ovat siksi taitopelejä, jotka eivät ole Veikkauksen yksinoikeus.

Oikeus kuitenkin katsoi, ettei taidon rooli ollut tarpeeksi merkittävä. Vaikka paremmat tiedot omaava pelaaja todennäköisesti menestyy pelissä paremmin, on sattuman merkitys liian suuri. Hallinto-oikeus katsoi, että täten niiden rahasta pelaaminen rahan voittamiseksi tekee niistä arpajaislain tarkoittamia rahapelejä, joihin Veikkauksella on yksinoikeus.

– Poliisihallitus on siten arpajaislain 62 a §:n nojalla voinut kieltää Sanoma Media Finland Oy:tä toimeenpanemasta IS Liigapörssi ja Hockey GM -pelejä siten, että peleihin osallistutaan vastiketta vastaan ja pelaaja voi voittaa pelistä rahaa, tuomiossa todetaan.

Oikeus korosti päätöksessään, että päätös koskee ainoastaan nyt kyseessä olevia pelejä, ei Fantasy Sports -pelejä yleisesti. Perusteena linjaukselle oli se, että kyseisellä pelimuodolla on myös erilaisia toteutusmuotoja.

Poliisihallituksesta kerrotaan MTV:lle, että jatkon kannalta olennaista on, eteneekö asian käsittely korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja miten Sanoma päätöksiin reagoi. Poliisihallitus katsoo, että Sanoma ei saisi kyseisiä pelejä nykymuodossaan järjestää.

– Poliisihallituksen toimenpiteet riippuvat siitä, miten yritys menettelee asiassa. Jos he jatkavat meidän lainvastaisena pitämäämme toimintaa, on meilläkin syytä ryhtyä toimenpiteisiin, ylitarkastaja Anna-Emilia Siren Poliisihallituksen arpajaishallinnosta sanoo MTV:lle.

Tsekkaa myös: Kova siirtopommi KHL:ssä – Jokerit kauppasi Mikko Lehtosen oikeudet SKA:lle