Liigan välierissä kolmannet ottelut – nähdäänkö jälleen kotivoittoja?

3v3 Super Series Liiga-kausi Liigassa c more palkkakuninkaat Nuorten Leijonien Jääkiekko | Pallomeri.net
Jääkiekko | Pallomeri.net

Liigan välierissä pelataan maanantaina kolmannet ottelut, kun Oulun Kärpät isännöi Jyväskylän JYP:iä Oulussa ja Tampereen Tappara pelaa puolestaan Hakametsässä Rauman Lukkoa vastaan. Molemmissa ottelupareissa on toistaiseksi nähty vain kotivoittoja ja ottelusarjat ovatkin tiukasti tasan 1-1. Välierät pelataan paras seitsemästä -systeemillä, joten neljällä voitolla finaaleihin.

Kärpät – JYP

Kärppien ja JYP:n välisestä ottelusarjasta odotettiin vähämaalista ja todellista maalivahtien välistä taistoa. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa on kuitenkin nähty peräti 18 maalia, kun molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueiden 5-4-voittoihin. Perjantaina Kärpät esitti huiman kirin päätöserässä ja lauantaina puolestaan JYP nappasi voiton jatkoajan jälkeen.

Kärppien tehomiehinä pudotuspeleissä ovat häärineet Joonas Kemppainen sekä etunimikaima Joonas Donskoi. Seitsemän ottelun jälkeen Kemppaiselta löytyy pisteitä 13 kappaletta, kun taas Donskoi on saanut tehopisteitä kasaan 11. Oululaisten ulkomaalaisavut ovat kuitenkin olleet todella kevyttä kauraa ja esimerkiksi Ivan Huml on ollut täysin hukassa. Kärpät on voittanut seitsemästä pudotuspeliottelustaan viisi, mutta silti tshekkihyökkääjä on onnistunut pysymään kohtalaisesta peliajasta huolimatta ilman tehopisteitä ja tehotilaston lukemakin on karu -5. Viimeisessä 23 ottelussa Huml on onnistunut maalinteossa tasan nolla kertaa.

Puolivälierässä Espoo Bluesin kesälomalle suoraan neljässä ottelussa lähettänyt JYP on esittänyt varsin mallikkaita otteita koko kevään. Joukkue on saanut onnistumisia laajalta rintamalta ja huomionarvoista on se, että kuuden pelatun ottelun jälkeen peräti yhdeksällä JYP:n pelaajalla on kasassa vähintään viisi tehopistettä, kun esimerkiksi Kärpillä seitsemän pelatun ottelun jälkeen viiden tehopisteen miehiä on vain viisi kappaletta. JYP:n otteissa on kuitenkin näkynyt ailahtelevuutta ja varsinkin puolustuspäässä joukkue on tehnyt helppoja virheitä välieräsarjassa. Edellisen ottelun pelikiellon takia sivussa ollut Jani Tuppurainen palaa tänään jyväskyläläisten kokoonpanoon ja tuo paljon mukanaa tulivoimaa JYP:n hyökkäysosastolle.

Kärpät lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, mutta jos joukkueen ulkomaalaisavut eivät herää tulee sarjasta oululaisille tuskainen. Maanantaina JYP:llä on ehdottomasti hyvä paikka napata sarjan ensimmäinen vierasvoitto Raksilasta.

Tappara – Lukko

Tappara ja Lukko ovat vääntäneet kaksi erittäin tasaista kamppailua. Ensimmäisen Tappara vei nimiinsä lukemin 5-2, mutta kaksi viimeistä osumaa joukkue teki tyhjään maaliin, joten lukemat valehtelevat tietyllä tapaa. Lauantaina joukkueet tahkosivatkin sitten yli 100 minuuttia saadakseen ratkaisun. Lopulta Lukko nappasi jatkoajalla 2-1-voiton Janne Lahden kahdella täysosumalla.

Tampereen Tappara on ollut totutun vahva läpi kevään ja joukkueen avainpelaajat ovat esittäneet juuri niitä otteita, mitä joukkue kaipaakin. Kristian Kuusela on ollut suorastaan loistava ja ollut kahdessa välieräottelussa koko kentän paras pelaaja. Olli Palola on kiskaissut tänä keväänä jo viisi täysosumaa ja Pekka Jormakka on esiintynyt myös varsin mallikkaasti. Tapparan puolustuksen takalinjoilta löytyy kiinnostava nimi Aleksi Elorine, joka on ollut tamperelaisten pakiston parhaita pelaajia. Tappara tarvitsee enemmän onnistumisia Kärppien tavoin ulkomaalaisilta, sillä Stephen Dixon on ollut todella vaisu läpi kevään. Miehen liike on hidasta ja muutenkin mies on ajoittain hiihdellyt kentällä täysin varjoissa.

Rauman Lukon rivejä rassaa edelleen joukkueen pistelingon Ville Vahalahden loukkaantuminen. Raumalaiset näyttivät kuitenkin, että joukkue pystyy voittamaan myös ilman Vahalahtea, kunhan puolustuspäässä joukkueen peli pysyy paketissa. Lukon maalivahti Ryan Zapolski on ollut ilmiömäinen ja lauantaina mies torjuikin 45 laukauksesta 44. Lukolla riittää materiaalissa leveyttä ja joukkueen haalariosastokin pystyy tarpeen tullen tekemään ratkaisuja hyökkäyspäässä. Tapparassa pitkään pelannut Ville Nieminen on tällä hetkellä 22 ottelun maalittomassa putkessa ja osuma entisen seuran verkkoon varmasti maistuisi. Toistaiseksi mies on kuitenkin keskittynyt lähinnä epäoleellisiin asioihin ja perjantain ottelussa mies lähetettiinkin suihkun puolelle päätöserässä.

Maanantain kamppailusta on odotettavissa jälleen tasainen, mutta Tappara on kotonaan todella vahva. 20 edellisestä kotiottelustaan Tappara on voittanut 16 ja vain kertaalleen joukkue on kärsinyt tappion varsinaisella peliajalla. Lukolta vaaditaan maanantaina todella kovaa suoritusta jos joukkue mielii kaataa tamperelaiset Hakametsässä.