Liigan välierissä kaksi seiskapeliä – ketkä finaaleihin?

Olympiajääkiekko jääkiekko kiina pallomeri.net
Olympiajääkiekko jääkiekko kiina pallomeri.net

Liigan välieräsarjat huipentuvat tänään maanantaina toden teolla, kun molemmissa sarjoissa edessä ovat legendaariset seitsemännet ottelut. Tänään vain voittajilla on merkitystä, sillä otteluiden voittajat pelaavat Liigan finaaleissa. Nähdäänkö maanantaina yllätyksiä vai etenevätkö ennakkosuosikit kotivoittojen avulla finaaleihin?

Kärpät – JYP

Raksilassa kohtaavat runkosarjan voittanut Oulun Kärpät ja lauantaina pakkovoiton kotiluolassaan napannut Jyväskylän JYP. Toistaiseksi ottelusarjassa on nähty vain kotivoittoja, mutta JYP on kuitenkin onnistunut sekoittamaan oululaisten pakkaa ja maanantaina Kärppien maalilla aloittaakin Tomi Karhunen, joka on viimeksi pelannut aloittavana maalivahtina pudotuspelien avauskierroksella SaiPaa vastaan.

Kärpät on muuttanut myös kokoonpanoja viime peleissä niin, että flopanneet ulkomaalaisavut ovat saaneet tehdä tilaa nuoremmille ja nälkäisemmille pelaajille ja myös tänään joukkueen kokoonpanosta löytyy kakkosketjusta muun muassa Sebastian Aho sekä Saku Mäenalanen. Lukas Kaspar on puolestaan nelosketjun laidalla ja Patrick Davis poppariosastolla.

JYP on napannut ottelusarjassa kolme maalin voittoa ja joukkue on pelannut kotonaan varsin mallikkaasti. Nyt kuitenkin edessä on vierasreissu Raksilaan, josta olisi pakko napata sarjan ensimmäinen vierasvoitto. Runkosarjan aikana JYP onnistui kahdesti kaatamaan Kärpät Oulussa, joten joukkueen sisällä uskoa riittää varmasti. Mihin se sitten riittää ja kuinka hyvin joukkue on onnistunut sekoittamaan suuren ennakkosuosikin pakkaa?

Tappara – Lukko

Tampereen Tappara on selvittänyt jo kaksi ottelupalloa ja nyt joukkue lähtee hakemaan finaalipaikkaa kotihallissaan Hakametsässä. Lukko onnistui voittamaan kolme ottelua putkeen, mutta raumalaiset eivät kuitenkaan onnistuneet laittamaan sarjaa vielä katki kahdesta tilaisuudesta huolimatta. Maanantain kamppailusta on odotettavissa varsin jännittävä ja ainutlaatuinen.

Suurena ennakkosuosikkina ottelusarjaan lähtenyt Tappara on noussut kuilun partaalta jo voiton päähän finaalipaikasta. Tamperelaiset olivat hieman yllättäen muutaman pelin suurissa vaikeuksissa, kunnes saivat pelinsä jälleen raiteilleen. Tapparan maalia vartioinut Juha Metsola on ollut viime aikoina hyvä, mutta parannettavaa löytyy aina. Miten Metsola hallitsee paineet maanantai-illassa?

Ilman Ville Vahalahtea pelaava Rauman Lukko on ollut positiivinen yllätys välierissä. Vahalahden poissaolo ei ole suuremmin näkynyt, sillä joukkueen materiaali on laaja ja ratkaisijoita löytyy. Raumalaisilla on edessään iso urakka ja joukkueelta vaaditaan todellista nappisuoritusta Hakametsän jäällä. Lukko lähtee otteluun altavastaajana, mutta mitä vaan voi tapahtua. Lukko on jo kertaalleen kaatanut Tampereen välieräsarjassa Tampereella, joten miksei joukkue voisi toistaa temppua tänäänkin?