Liigan välierät starttaavat – Nähdäänkö jälleen Kärpät ja Tappara finaalissa?

liigan Liiga pudotuspelit / Pallomeri.net

Liigakauden huipennus lähestyy ja välierät starttaavat perjantaina, kun Kärppien vieraaksi saapuu JYP ja Hakametsässä toisensa kohtaavat Tappara ja Lukko.

Hallitseva mestari Kärpät on jälleen suurin mestarisuosikki, mutta vakuuttavasti välieriin selvinnyt JYP tulee antamaan kovan vastuksen oululaisille.

Kärppien materiaali on todella laaja ja nimekäs nippu toteuttaa loistavasti päävalmentaja Lauri Marjamäen pelisuunnitelmaa. Tämän vuoksi sopii odottaa, että Kärpät etenee finaaliin ja aina lopulta mestaruuteen asti.

Mainos alkaa

Mielenkiintoa ottelusarjaan tuo joukkueiden maalivahdit. Kärppien maalissa torjuu Iiro Tarkki, kun JYPin maalilla kiekkoja koppaa Tuomas Tarkki. Kumman veljeksen pää kestää paremmin välierien henkisen paineen?

Veikkaus: Kärpät etenee jatkoon otteluvoitoin 4-2.

Tampereen Tappara kohtaa jo kolmannen kerran putkeen välierävaiheessa Rauman Lukon. Viime vuonna sarja eteni aina seitsemänteen otteluun asti ja tänä vuonna sopii odottaa yhtä pitkää sarjaa.

Sarjan ehdottomasti mielenkiintoisin asia on, kun Ville Nieminen kohtaa Tapparan raumalaisten paidassa. Onko odotettavissa, että ”Nemo” syttyy liekkiin, kun pelit kovenevat?

Tapparalla on ollut pieniä ongelmia pelinsä kanssa läpi kauden eikä tamperelaiset ole vakuuttaneet vielä, vaikka materiaali on kova. Tapparalla oli HIFK:n kanssa ongelmia ja pelin taso heitteli läpi sarjan ja jopa kesken otteluiden.

Lukko koki todella kovan menetyksen, kun raumalaisten runkosarjan tehokkaimman miehen Ville Vahalahden kausi päättyi polvivammaan. Risto Dufvan miehistöltä voi odottaa välierissä aivan mitä vain, mutta Tappara lähtee sarjaan pienimuotoisena suosikkina.

Veikkaus: Tappara jatkaa tiukkojen vaiheiden jälkeen jatkoon otteluvoitoin 4-3.