Liigan tuomareille lisäapua pudotuspeleihin – videotarkastukset ulotetaan myös jäähyihin

Antti Boman liigan tuomari

Liigan pudotuspelit käynnistyvät torstaina niin sanottujen ”säälipleijarien” muodossa. Sääntöjä tarkennettiin videotarkistusten osalta.

Kevään peleissä tuomaristo voi nimittäin käydä maalitilanteiden lisäksi katsomassa videolta myös suurempiminuuttisia jäähyjä.

– Tuomaristo voi halutessaan tarkastaa tuomitun viiden minuutin tai korkeasta mailasta annetun 2+2 minuutin rangaistuksen videolta, Liigan tiedotteessa sanotaan.

Mainos alkaa

Käytössä on kuitenkin rajoituksia, sillä tuomareilla on lupa muuttaa rangaistuksen syytä ja lyhentää rangaistusta, mutta sen pituutta ei saa pidentää, eikä rangaistusta myöskään saa kumota kokonaan.

Joukkue tai sen valmentaja eivät voi rangaistuksen tarkastamista vaatia vaan päätöksen on tultava tuomaristolta itseltään.

Myös muita sääntöjä on lisätty pudotuspeleihin – koskien lähinnä otteluiden loppuhetkiä.

– Varsinaisen peliajan kahdella viimeisellä minuutilla ovat voimassa jatkoajan säännöt tahallisen väärän vaihdon, tahallisen maalin siirron ja kahden miehen alivoimalla turhan mailan mittauspyynnön osalta. Kaikissa näissä tilanteissa tuomitaan rangaistuslaukaus, Liigan sivuilla kerrotaan.

Aiheeseen liittyvää:

Video: Tuomari Antti Boman kyllästyi Tapparan haastoon – hyväksyi maalin ja totesi nöyrästi ”v*ttu!”