Yle: Liigan puheenjohtaja paljastaa mitä Jokerien paluu vaatisi – ”pieni teoreettinen mahdollisuus ensi kaudelle”

puheenjohtaja Jokereiden KHL Venäjällä helsingin jokerit jari kurri khl - pallomeri.net

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen paljasti Ylen haastattelussa, että mitä Jokerien paluu vaatisi ja millaisella aikataululla se olisi mahdollista.

Jokerit vahvisti tiistaina virallisesti pitkään velloneen huhun, että seura jättää KHL:n taakseen. Oletuksena on, että Jokerit palaisi kotoiseen Liigaan pelaamaan, mutta ainakaan vielä ei todellisia keskusteluja ole aiheesta käyty.

– Mitään virallista yhteydenottoa SM-liigaan ei ole Jokerien taholta ollut. Meille on edelleen epäselvää, minkä tahon kanssa keskustellaan ja milloin, Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi Ylen haastattelussa.

Sen Hiltunen myöntää, että hän on epävirallisesti keskustellut Jokerien pääomistaja Jari Kurrin kanssa.

– Olen käynyt lyhyen keskustelun hänen kanssaan asioista, jotka liittyvät liigalisenssiin ja liigan yhtiöasioihin. Olen avannut hänelle prosessia, Hiltunen paljastaa.

Jos Jokerit aikoo Liigaan palata, on Hiltusella tarjota selkeitä ehtoja siirron toteutumiselle.

– Heidän pitää saada omistusjärjestelynsä läpinäkyväksi ja sellaiseksi, että liittyminen on liikenäkökulmasta mahdollista. Nykyisessä Jokerit HC:ssä on sanktionalaisia omistajia, joten se ei tietenkään toimi. Toiseksi pitää olla osaava johto, joka osaa johtaa ammattilaisurheilun liiketoimintaa. Lisäksi pitää olla olemassa joukkue, jolla sarjaan lähdetään. Sen pitää olla kilpailukykyinen liigatasolla ja vaaditaan myös yhteistyötä junioriorganisaation kanssa. Halliolosuhteiden pitää myös olla kunnossa, Hiltunen linjaa.

Ensi kausi on hyvin todennäköisesti tulossa Jokereiden kannalta liian nopeasti vastaan.

– Liigalisenssiä haetaan kerran vuodessa lokakuun loppuun tulevalle kaudelle. Prosessi on ummessa ensi kauden osalta. Seuraava prosessi kautta 2023–24 koskien päättyy lokakuussa. Siihen Jokerit voisi lähteä mukaan, jos edellytykset ovat kunnossa, Hiltunen toteaa.

Aivan täysin poissuljettua ei paluu ensi kaudellekaan Hiltusen mukaan ole.

– Pieni teoreettinen mahdollisuus on olemassa ensi kaudelle, jos Jokerit on valmistellut asioita niin pitkälle, että heillä on hyvin nopeasti ihan valmis esitys, joka on nopeasti hyväksyttävissä, Hiltunen sanoo.

Viime kädessä päätöksen Jokereiden hyväksymisestä tekisi Liigan yhtiökokous, jossa ovat edustettuina kaikkien liigayhtiöiden osakkaat. Jokerien lähtö Liigasta oli aikanaan riitaisa. Hiltunen kuitenkin uskoo, että Jokerit hyväksyttäisiin mukaan.

– Ei meillä ole erimielisyyksiä. Jos Jokerit tulee oikealla suunnitelmalla, olen varma, että se on tervetullut liigaan. Mutta on vaikea antaa varmaa kommenttia asiasta, kun yksityiskohdat eivät ole selvillä, Hiltunen miettii.

Tsekkaa myös: Mahtavia uutisia golfin ystäville – Tiger Woods pelaa The Mastersissa!


Joukkueet: