Liigan pudotuspelit käynnistyvät – voita huikea pipolätkäsetti!

Liigan Liiga playoffs pudotuspelit - pallomeri.net

Liigan pudotuspelit käynnistyvät torstaina, kun ohjelmassa on 1. pudotuspelikierroksen avausottelut.

Liigassa on tosipelien aika, sillä mukana on enää 10 parasta joukkuetta. Runkosarjan kuusi parasta selvisi suoraan puolivälieriin, mutta 7.-10. sijoittuneet joutuvat hakemaan paikkaansa 1. pudotuspelikierroksen kautta.

1. pudotuspelikierroksella pelataan kaksiosainen ottelupari, jossa jatkopaikka ratkaistaan yhteispisteiden kautta. Eli tällä kertaa yhteismaalit eivät ratkaise otteluparin voittajaa.

Puolivälieriin paikkaa hakevat HPK ja Lukko sekä KooKoo ja Pelicans. Vain kahdelle on tarjolla jatkopaikka, joten puolestaan kahden joukkueen kausi päättyy pettymykseen. Hallitseva mestari Lukko on tiukassa paikassa, sillä seura kohtaa HPK:n, joka saa kotiedun ottelupariin. Eli toisin sanoen otteluparin jälkimmäinen taisto pelataan Hämeenlinnassa. Toisessa parissa puolestaan KooKoo nappasi paremman sijoituksen runkosarjassa, joten kouvolalaisilla on kotietu pariin.

Liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle on tarjolla myös upea kisa, sillä paras veikkaaja palkitaan uniikilla pipolätkäsetillä, johon kuuluu muun muassa huippuluokan Warriorin maila. Pääset kisaan tästä!

 

HPK – Lukko

Lukon kausi on ollut todella vaikea eikä yhtä pidempää voittoputkea lukuunottamatta peli oikein lähtenyt missään vaiheessa lentoon. Viime viikot ovat olleet taas erityisen vaikeita, joten lähtökohdat eivät ole helpoimmat. Materiaali kuitenkin riittää, vaikka mestaruuteen asti, joten jos oikeat askelmerkit löytyvät on kyseessä inhottava vastustaja. Sen sijaan HPK oli pitkään kiinni suorassa puolivälieräpaikassa, mutta runkosarjan lopun tappioputki pudotti Kerhon seitsemänneksi. HPK:lla ei ole aivan Lukon tasoinen materiaali, mutta kaukalossa tästä joukkueesta revitään kaikki irti. Luvassa on fyysinen sarja, joka tulee kääntymään pienellä marginaalilla jompaan kumpaan suuntaan. Kenties Raumalle.

KooKoo – Pelicans

Yhtä tasainen ottelupari on tarjolla myös tästä, kun KooKoo ja Pelicans iskevät yhteen. Kumpikin toimii laadukkaan valmennuksen alla, mutta kausi on pitänyt sisällään enemmän alamäkiä kuin ylämäkiä. Pelicans haki vielä joukkoihinsa kovan vahvistuksen Hannes Björnisen kanssa. Björnisen aloitustaito kannattaa ottaa tutkan alle, sillä tuon osa-alueen merkitystä ei voi korostaa. Björninen omilla suorituksillaan saattaa olla käänteentekevä palanen tähän ottelusarjaan.

Liigan 1. pudotuspelikierroksen ohjelma:

To klo 18:30 Lukko – HPK
To klo 18:30 Pelicans – KooKoo
Pe klo 18:30 HPK – Lukko
Pe klo 18:30 KooKoo – Pelicans