Näin pelataan Liigan pudotuspelit 2021 – tarkemmat suunnitelmat julki

Liigan pudotuspelit Liigassa Vaasan Sport Risto Dufva Liiga - pallomeri.net

Liigan pudotuspelit käynnistyvät 15. huhtikuuta ja kevät tullaan viemään läpi normaalista poikkeavalla kaavalla. Tässä tarkemmat suunnitelmat.

Liigan pudotuspelit 2021 – näin pelataan:

Pudotuspelien ensimmäinen kierros pelataan CHL:stä tutulla menetelmällä, jossa otteluparista jatkoon pääsee kahden ottelun maalierolla. Mikäli kahden ottelun yhteismaalit ovat tasan, niin kamppailut pelataan ratkaisuun saakka Liigan playoffs-otteluiden tapaan.

Puolivälierät pääsevät puolestaan vauhtiin 19. huhtikuuta. Pudotuspelisarjat tullaan pelaamaan normaalista poikkeavalla kaavalla ja tiiviimmällä tahdilla.

– Kahdeksan parhaan joukkueen neljännesfinaaleissa pelataan normaalia tiiviimmällä järjestelmällä. Neljännesfinaalisarjat käynnistyvät maanantaina 19. huhtikuuta. Semifinaalit pelataan niin ikään tiivistetysti. Lopulliseen otteluohjelmaan vaikuttaa muun muassa se, minkälaista testausprotokollaa mahdolliset välipäivät edellyttävät. Tämä ratkaistaan yhteistyössä lääkäreiden kanssa ensi viikon aikana. Myös finaalisarja pelataan normaalioloja lyhyempänä. Finaalisarjan lopullinen aikataulu vahvistetaan niin ikään turvallisuustoimien ja testausprotokollan vaatimusten mukaisesti. Joka tapauksessa Suomen mestari on selvillä ennen MM-kisojen alkua, Liigan tiedotteessa todetaan.

Jos joku joukkue joutuu pudotuspelien aikana karanteeniin, niin se käytännössä tuhoaa haaveet mestaruudesta, koska pelejä ei ole mahdollista siirtää.

– Mikäli joukkue ei pysty asettamaan otteluun kokoonpanoa, sen katsotaan hävinneen ottelu. Jos joukkueen karanteeni kestää pidempään, se häviää myös ottelusarjan, tiedotteessa sanotaan.

Liigan toimesta selvitetään myös mahdollisuutta pelata jossain vaiheessa ns. kuplaolosuhteissa. Tarkemmat tiedot tästä saadaan kuitenkin myöhemmin.