Liigan otteluohjelma kaudelle 2024-25 on julkaistu!

Tappara Liiga tähdistöottelu Liigan otteluohjelma

Liigan otteluohjelma kaudelle 2024-25 on julkaistu. Runkosarja käynnistyy 10. syyskuuta seitsemän ottelun kierroksella.

Liiga-kausi 2024-25 starttaa tiistaina 10. syyskuuta seitsemän ottelun kierroksella, jonka suurin mielenkiinto kiinnittyy pääkaupunkiseudulle. Liiga-taipaleensa aloittava Kiekko-Espoo kohtaa nimittäin heti ensimmäisessä ottelussaan vieraskaukalossa Helsingin IFK:n. Joukkueet kohtaavat toisensa heti uudestaan perjantaina 13. syyskuuta Espoossa.

Mielenkiintoinen viikonloppu nähdään tammikuun lopussa, kun Lukko ja Ässät kohtaavat kahdesti ulkoilmaottelussa Porissa. Porin tekojääradalle rakennetaan lähes 9000 katsojaa vetävät katsomot ja siellä pelattavat kamppailut ovat perjantaina 24. tammikuuta ja lauantaina 25. tammikuuta. Lukko toimii kotijoukkueena perjantain ottelussa ja Ässät lauantaina.

Mainos alkaa:

Kiekko-Espoon mukaantulon myötä joukkuemäärä nousee 15:stä 16:teen ja Liiga-kauden kokonaisottelumäärä on 480 entisen 450 sijaan. Jokainen joukkue pelaa kuitenkin tuttuun tapaan yhteensä 60 ottelua. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 15. maaliskuuta 2025, jolloin luvassa on täysi kahdeksan ottelun kierros. Liigan otteluohjelman ensimmäinen täyden kahdeksan joukkueen kierros pelataan lauantaina 28. syyskuuta.

Vaikka Liiga-otteluiden kokonaismäärä nousee ensi kaudella, ottelupäivien määrä laskee viime kaudesta. Viime kaudella ottelupäiviä oli yhteensä 106, kun taas ensi kaudella pelipäiviä on 103. Pienten ottelumäärien kierrosten (1-4 ottelua) lukumäärä tulee laskemaan ensi kaudella.

Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen kommentoi otteluohjelman julkaisua Liigan verkkosivuilla:

– Otteluohjelman julkaiseminen on meille aina tärkeä hetki: se kääntää konkreettisesti ajatukset tulevaan kauteen ja asettaa kehykset kuuden kuukauden kiekkojännitykselle – jonka päälle tulevat totta kai vielä koko draaman kaaren huipentavat playoffsit. Kiekko-Espoon liittyessä mukaan sarjaan on helppo todeta, että edessä on ihan poikkeuksellisen mielenkiintoinen kausi – joka myös on Liigalle virallinen juhlavuosi, sillä keväällä 2025 täyteen tulee 50 vuotta SM-liigan perustamisesta.

Liiga-kauden 2024-25 otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.

Tsekkaa myös: Yllätysuutinen! – Liigan pudotuspeliformaatti muuttuu

Liigan avausviikon otteluohjelma kaudella 2024-25:

Tiistai 10. syyskuuta:

HIFK – Kiekko-Espoo
Jukurit – HPK
JYP – Pelicans
KalPa – SaiPa
Lukko – KooKoo
Sport – Kärpät
Tappara – TPS

Perjantai 13. syyskuuta:

HPK – Sport
JYP – KalPa
KooKoo – SaiPa
Kärpät – Jukurit
Lukko – TPS
Kiekko-Espoo – HIFK

Lauantai 14. syyskuuta:

SaiPa – KooKoo
Sport – Jukurit
TPS-Kiekko – Espoo
Ässät – HPK