Liigan 3. finaali: Tappara – TPS – Kirvesrintojen mestaruuden todennäköisyys jo lähes 90%

Liigan Andrei Karejev Tappara

Liigan 3. finaali pelataan maanantai-iltana Tampereen Nokia Arenalla. Tappara ja TPS pelaavat koko mestaruuden kannalta kenties ratkaisevia hetkiä.

Tapparan voitokas meno Liigan finaaleissa jatkui lauantaina, kun se onnistui nappaamaan 2-1-jatkoaikavoiton Turusta. Nyt sarja on tamperelaisille jo 2-0, joten TPS:llä on käytännössä pakkovoitto maanantaina Tampereella. Mikäli kirvesrinnat nappaavat jo kolmannen kiinnityksen, niin TPS:n mestaruus vaatisi jo satumaisen ihmeen.

Esimerkiksi Coolbetilla Tapparan mestaruuden todennäköisyys on laskettu jo lähes 90%. Tämä tekee siis kertoimeksi 1.13, kun taas TPS:n mestaruudesta saa kertoimeksi 6.20. Hyvin todennäköiseksi nähdään myös se tosiasia, että sarjassa tuskin tullaan näkemään yli 5 ottelua. Sen sijaan kertoimet puoltavat sitä faktaa, että TPS tulisi yhden ottelun sarjassa voittamaan.

Maanantain otteluun suosikki lähtee kuitenkin Tappara, joka oli myös ensimmäisessä finaalissa selvästi edellä kotihallissaan. Sen sijaan Turussa TPS oli ajoittain hyvinkin niskan päällä, mutta tulos jäi vajaaksi.

Nyt luvassa on taatusti sarjan kovin ottelu, sillä TPS saa jalkeille huomattavasti vahvemman kokoonpanon kuin Tampereen ensimmäiseen finaaliin. Kun tähän lyödään jo epätoivoiselta vaikuttava tilanne, niin kaikki paukut jätetään pöytään.

3. finaali näyttääkin pitkälti suunnan mestaruustaistoon, sillä Tapparan voitto laittaisi sarjan jo lähes pakettiin, kun taas TPS nousisi voitolla taas täysin mukaan taisteluun.

Maanantain finaalin kertoimet Coolbetilla näyttävät seuraavalta: Tappara – TPS (2.02 – 3.70 – 3.75).