Liigan finaalit alkavat – kestääkö Kärpät HPK:n kevätkiiman?

Liigan finaalit alkavat – kestääkö Kärpät HPK:n kevätkiiman?

Liigan finaalit alkavat lauantaina – suursuosikki Kärpät puolustaa mestaruuttaan kovaa kasvutarinaa rakentanutta HPK:ta vastaan.

Liigakauden alusta lähtien todellisia mestarisuosikkeja on ollut vain yksi. Oulun Kärpät. Hallitseva mestari oli sitä jo ennen kuin ainuttakaan piirtoa otettiin liigajäihin kesän 2018 lopulla. Kärpät on vastannut huutoon joka sektorilla, eikä joukkuetta ole juurikaan koeteltu viimeiseen kahteen kauteen, koska jollain ilveellä Kärpät on ollut (jälleen) kaikenlaisen turbulenssin yläpuolella.

Ei juurikaan avainpelaajien loukkaantumisia, ei tappioputkia, eikä varmaan edes puhjennutta bussin rengasta. No, ehkä teflonista tehty päävalmentaja Mikko Manner on parin yksittäisen pelin jälkeen näyttänyt, että häneltäkin saattaa otsaryppy löytyä, mutta Kärpillä on isossa kuvassa ollut kaikki valtavan hyvin.

Tämä ei ole erityisen kannustava tieto kauden tuhkimotarinalle, eli HPK:lle, joka sai kunnian katkaista Tapparan käsittämättömän kuuden vuoden finaaliputken. Toisaalta HPK:sta on muodustunut kevään kuumin tarina juuri siksi, ettei se ole kuvia kumarrellut vaan kasvanut jokaista eteen tullutta haastetta suuremmaksi. TPS lähti kaivamaan rantaleluja varastostaan jäätyään HPK:n taktisen nyrkin alle. Tappara puolestaan törmäsi ryhmään, joka oli vielä sitkeämpi, kärsivällisempi ja kovempi. Jotta HPK veisi nimiinsä myös Liigan finaalit, niin edessä olisi enää yksi askel, joka tosin on melkoisen kookas sellainen.

Suosikin pinta pitää

Kärpät ei ole voittamaton joukkue, mutta se on äärimmäisen vaikea voittaa. Kärpät hävisi runkosarjassa 13 kertaa. Playoffit mukaan luettuna tappioita on 15. HPK:n kannalta rohkaisevaa on se, että Kärppien luovuttamasta viidestätoista päänahasta kaksi roikkuu Kerhon kopin seinällä. Tämän lisäksi HIFK antoi HPK:n video-osastolle kosolti analysoitavaa materiaalia välierien osalta. Nyt HPK:n tehtävä on löytää Kärppien muurista ne pienetkin kolot, joista valoa tuikkii ja ajaa niistä läpi rekalla. Pelillisesti HPK:lta kysytään siis rohkeutta. HIFK sai paineistamalla Kärpät epämukaville alueille. Kerhon on pystyttävä samaan, mutta sen on oltava vielä tehokkaampi, sitoutuneempi, yhtenäisempi ja ennen muuta virheettömämpi.

Valitettavan paljon kulminoituu kahteen ensimmäiseen peliin. Niistä jos HPK saisi naarattua voitot, niin Kärpät joutuisi täysin uuteen tilanteeseen ja yllätyksen mahdollisuus alkaisi näyttäytyä todellisena, mutta tuskin silloinkaan edessä olisi sellainen kuilu, jonka yli Kärpillä ei olisi kykyä hypätä.

Rinkelinmäen taika ja HPK:n kevätkiima yhdessä taktisen valveutuneisuuden ja parhaan mahdollisen kokoonpanon kanssa antavat HPK:lle käteen sellaiset kortit, että eteemme aukeaa hienot ja pelillisesti nautinnolliset liigafinaalit, jotka tuskin loppuvat lyhyeen. Coolbetin yli 5,5:lle ottelulle tarjoama kerroin 1,57 on tätä vasten peilaten varsin hyvältä kuulostava valinta!

Vaikka HPK tulee olemaan sarjassa kaikkea muuta kuin pelkkä vastaantulija, niin Kärppien laiva on rakennettu näitä hetkiä varten, sen kulku on ollut aivan liian vakaata ja on ollut sitä aivan liian kauan, jotta se nyt ajaisi karille. Niin hienoja kuin yllätykset ovatkin, niin kaikki merkit viittaavat tuplamestaruuteen, jonka Kärpät vie nimiinsä voitoin 4-2. Jos suoraan tuota lopputulemaa haluaa betsata, niin Coolbet tarjoaa Kärppien 4-2-ottelusarjavoitolle kertoimen 5,50.

TÄSTÄ LIIGA-KERTOIMIIN!

Jaa tämä:

Joukkueet: ,

Aiheeseen liittyvät julkaisut