Liigan finaalisarja jatkuu Oulussa – Tässä illan kuumimmat taisteluparit

Liigan finaalisarja jatkuu Oulussa – Tässä illan kuumimmat taisteluparit

Liigan finaalisarja jatkuu Oulussa Kärppien ja HPK:n kolmannella kohtaamisella. Tässä kaukalon kolme herkullisinta taisteluparia.

3. Jari Sailio vs. Filip Riska

Finaalisarja, kuten muutkin playoff-sarjat yleensäkin, pitää sisällään suuren määrän pelejä pelien sisällä. Yksi peleistä käydään aina santapaperiosastojen välillä ja molemmista joukkueista löytyy tämän alan aatelismiehiä. Sailio ja Riska ovat olleet osana voittavia joukkueita, he tökkivät, repivät, raastavat, taistelevat alivoimaa ja ovat kaikin tavoin epämiellyttäviä vastustajia. Näiden kokeneiden sotureiden taistelu ei välttämättä kulminoidu keskinäisiin kamppailuihin, vaan siihen kumpi tekee työnsä paremmin. Kumpi saa vastustajan raivoihinsa ja pelihuumorin hyytymään? Kumpi uhrautuu joukkueensa eteen käänteentekevällä tavalla?

 

Lue myös: HPK oli vakuuttava kotikaukalossaan – käsillä on upea finaalisarja!

2. Nicklas Lasu vs. Otto Paajanen

Sitten päästäänkin kirjaimellisesti mies miestä vastaan -taistelun tuoksinaan. Kaksi ykkössentteriä, kaksi niin kovin erilaista pelaajaa, joiden merkitystä joukkueilleen ei voi aliarvioida. Lasu on Kärppien ykkösnyrkin aivot, Paajanen koko HPK:n sielu ja sydän. Lasu on taitava pianonsoittaja, mutta tietää myös mistä kohtaa kannattaa ote ottaa, jotta pianon kantaminen onnistuu tarvittaessa. Paajanen on härkämäisen vahva ja fiksu pianonkantaja, mutta jahka piano on saatu paikoilleen, osaa hän muutaman sävelmänkin yleisön iloksi taiteilla. Eli vaikka profiilit ovat hiukan eri suuntiin kallellaan, niin yksipuolisia näistä pelaajista ei saa tekemälläkään. Kaukalossa homman nimi tosin kärjistetysti on se, että Paajasen täytyy pimentää Lasu ja Lasun täytyy päästä Paajasen pihdeistä eroon. Siinä riittää hommaa. Molemmille. Finaalisarja on liian pieni näille kahdelle.

1. Veini Vehviläinen vs. Emil Larmi

Tätä taisteluparia on vatvottu ennen kuin ensimmäistäkään vaihtoa oli pelattu eikä lainkaan syyttä. Koko finaalisarja saattaa hyvinkin ratketa juuri tällä osastolla. Vastakkain on kaksi nuorta maalivahtia, joita voi hyvällä syyllä pitää Liigan kovimpina koppareina. Kummallakin on tosin historiassaan murtumisen hetkiä, jolloin traktorinrengaskin saattaa lipsahtaa längistä sisään. Kumpikin toisaalta saattaa muuntautua eläväksi seinäksi koska tahansa. Vehviläinen on alussa ollut ehkä hivenen varmempi ja sitä kautta niskan päällä, mutta Larmi otti toisen finaalin lopulla pari sellaista gamesaveria, että koko Hämeenlinna haukkoi henkeään hetken aikaa. Tämän taisteluparin nokittelu on vielä pahasti kesken.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut