Liigan 5. finaali 28.4. Tappara – TPS – todennäköisyydet eivät tarjoa tukea ihmeelle

Liigan Andrei Karejev Tappara

Liigan finaalit jatkuivat viidenteen otteluun, kun TPS onnistui nappaamaan pakkovoiton kotikaukalossa numeroin 1-0. Seuraavaksi pelataan Tampereella.

TPS oli tiistaina pakkovoiton edessä, sillä finaalisarja oli Tapparan hyväksi jo voitoin 3-0. Turussa päästiin todistamaan jälleen kerran todella vähämaalista ottelua, sillä päätöserässä nähty maali jäi lopulta ottelun ainokaiseksi. Osumasta vastasi TPS:n Elmeri Eronen, joka siirsi ratkaisun ainakin torstaille.

Nyt on kenties Tapparalle se paras mahdollisuus katkaisuun, sillä johto on vielä tukeva, joten paineita ei ole syytä ottaa. Tämän lisäksi peli pelataan Tappara-fanien edessä Tampereella, joten tuki on valtaisa. Joukkueiden edellinen keskinäinen Tampereella päättyi isäntien 3-1-voittoon.

Kirvesrinnat ovat olleet aivan älyttömässä iskussa kotikaukalossa, joten TPS:n tilanne on tukala. Eikä tilannetta helpota se, että edelleen turkulaisten ylivoima sakkaa pahemman kerran, joten erikoistilanteetkaan eivät tuo helpotusta. Sen sijaan Tapparan ylivoima toimii ja se on yksi suurimmista syistä siihen, miksi sarja on nyt 3-1.

Kukaan tuskin TPS:n kopin ulkopuolella luottaa enää ihmeeseen, että turkulaiset nousisivat mestaruuteen. Tähän ei uskota myöskään Coolbetilla, joka antaa TPS:n mestaruudesta kertoimeksi järisyttävän 11.00.

Varmasti todennäköisin skenaario on, että mestaruus lyödään pakettiin torstaina Nokia Arenalla. Mutta mikäli Palloseura onnistuisi hakemaan jollakin ilveellä ryöstön, niin sarja heräisi uskomattomalla tavalla henkiin. Se jää nähtäväksi, että nouseeko Kanada-malja jo torstaina kohti hallin kattoa vai siirtyykö Liigan sirkus vielä takaisin Turkuun.

Torstain finaalin kertoimet Coolbetilla näyttävät seuraavalta: Tappara – TPS (2.02 – 3.60 – 3.85).