Liiga saa sittenkin huipennuksensa – huhtikuussa pelataan virtuaaliplayoffit

Liiga virtuaaliplayoffit 2020 pelaajayhdistys / Pallomeri.net

Liiga joutui koronaviruksen takia lyömään kauden 2019-2020 säppiin ennen kuin playoffit ehdittiin aloittaa. Playoffit pelataan virtuaalisina.

Liiga tiedottaa tuovansa yhdessä Telian kanssa virtuaalista kiekkoviihdettä eetteriin huhtikuun ajaksi, kun Liigan playoffit pelataan NHL 20 -konsolipelillä. Liiga-kauden pelaamatta jääneitä playoffseja on kutsuttu pelaamaan joukko NHL 20 -pelaamista harrastavia suomalaisia jääkiekkoilijoita sekä joukkueiden kannattajia. Virtuaaliplayoffi-lähetyksistä vastaa Telia Esports Series.

Virtuaaliplayoffit aloitetaan suoraan Liigan runkosarjasijoitusten perusteella. Mukana ovat kaikki 10 playoffseihin selviytynyttä joukkuetta. Ottelut pelataan NHL 20 -pelillä ja ottelusarjat ratkotaan paras kolmesta -systeemillä. Pelimuotona toimii 1 vs. 1.

Liiga-seurat ovat nimenneet kukin oman edustuspelaajansa virtuaaliplayoffeihin. Mukana pelaamassa nähdään niin ammattikiekkoilijoita kuin seuran kannattajiakin. Ammattikiekkoilijoista mukana ovat muun muassa Harri Pesonen, Joona Luoto sekä Joni Tuulola. Muiden alojen edustajia ovat muun muassa huippukokki Teemu Laurell ja muusikko-näyttelijä Sami Hintsanen.

Mainos alkaa

Pelaajat pelataan kotoaan käsin ja pelit koostetaan ottelulähetyksiksi, joita voi seurata MTV-palvelussa, C Morella ja Telia TV:n extra-kanavalla keskiviikkoisin ja lauantaisin 8. huhtikuuta alkaen. Noin kahden tunnin mittaiset, selostetut ottelulähetykset alkavat klo 18.

Virtuaalisessa ePlayoffs-studiossa häärivät Telian Liiga-lähetyksistä tutut kasvot Suvi Puukangas ja Ari Vallin. Ottelut selostaa Jani Alkio. Finaalilähetys nähdään 25. huhtikuuta ja on kokonaisuutena katsottavissa edellä mainittujen kanavien lisäksi MTV:n Sub-kanavalla kello 16.

Otteluohjelma:

8.4. Playoffsien ensimmäinen kierros (HPK–KalPa, JYP–Ässät)

11.4. Neljännesfinaalit (Tappara–HIFK, Ilves–KooKoo)

15.4. Neljännesfinaalit

18.4. Semifinaalit

22.4. Semifinaalit

25.4. Finaali ja pronssiottelu

Joukkueiden edustajat:

HIFK: Tuukka Ritokoski

HPK: Joni Tuulola

Ilves: Sami Hintsanen

JYP: Harri Pesonen

KalPa: Eetu Sopanen

KooKoo: Sasu Toikka

Kärpät: Miikka Kolehmainen

Lukko: Teemu Laurell

Tappara: Joona Luoto

Ässät: Iiro Vehmanen

Lue myös: TPS julkaisi uuden urheilun johtoryhmän – Saku Koivu palaa seuraan