Liiga varautuu jo kauden alun myöhästymiseen – ”Kahden tai kolmen viikon viivästys olisi maksimi”

Liiga varautuu jo kauden alun myöhästymiseen – ”Kahden tai kolmen viikon viivästys olisi maksimi”

Liiga varautuu jo nyt siihen vaihtoehtoon, että uuski kiekkokausi starttaa myöhässä. Tavoitteena on edelleen 60 ottelun runkosarja.

Uuden liigakauden olisi tarkoitus alkaa noin neljän kuukauden kuluttua, mutta koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus on tehnyt sen, että Liiga varautuu jo normaalia myöhäisempään kauden aloutkseen.

Aamulehti uutisoi, että Liigan toimistolla on laskettu kymmeniä skenaarioita, milloin kausi voisi käynnistyä. Mitään päätöksiä suunnitelmasta ei voida tehdä ennen kuin valtiovalta paljastaa omat korttinsa suurten yleisötapahtumien suhteen.

– Pystymme tekemään monia asioita ja vetämään lokakuussa alkavan kauden läpi, mutta kahden tai kolmen viikon viivästys olisi maksimi, Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto I. Järvelä toteaa lehdelle.

Liiga kertoo omassa tiedotteessaan, että tavoitteena on siis aloittaa runkosarja normaaliin tapaan syyskuun puolivälissä. Mikäli Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvistaa kongressissaan 10.6. siirtävänsä kevään 2021 MM-kisojen alkua, Liigan playoffs-otteluiden viimeiset mahdolliset pelipäivät vastaavasti siirtyvät myöhemmäksi. IIHF:n päätöksen myötä harkitaan Liiga-kauden aloituksen siirtämistä joko syyskuun viimeiselle viikolle tai vasta lokakuun alkuun.

Suunnittelu tulevan kauden ottelutapahtumien osalta on myös käynnissä. Turvallisuuden takaaminen niin katsojille, pelaajille kuin muulle henkilökunnalle on ensiarvoisen tärkeää. Ottelutapahtumissa tullaan ottamaan käyttöön erityisjärjestelyitä yleisön, joukkueiden ja henkilökunnan liikkumisen osalta. Hygieniaan tullaan kiinnittämään entistä enemmän huomiota.

– Olemme jatkuvassa yhteistyössä terveysviranomaisten sekä Liiga-seurojen lääkärien kanssa. Haluamme varmistaa, että kauden alkaessa kaikilla osapuolilla on sekä riittävä tieto että selkeät toimintaohjeet turvallisuuden takaamiseksi, Järvelä kertoo.

Liiga ja seurat varautuvat kuitenkin poikkeuksellisen ja vaikeasti ennustettavan tilanteen jatkumiseen kesän yli. Täyden runkosarjan pelaaminen voi tilanteen muuttuessa ennen kauden alkua tai sen aikana vaatia toimenpiteitä sarjakauden tiivistämiseksi tai sarjan päättymisen siirtämiseksi. Ääritapauksessa myös Liiga voi joutua harkitsemaan myös playoffs-sarjojen pelaamista lyhyempinä.

Lisäksi on mahdollista, että halleissa on kauden aikana käytettävissä vain osa yleisökapasiteetista. Mahdolliset ottelumäärien pienentämiset sekä yleisömäärärajoitukset aiheuttavat suuria haasteita seurojen tulonmuodostukselle. Tästä syystä Liiga pyrkii välttämään kyseisiä toimenpiteitä kaikin keinoin.

Lue myös: IL: IIHF myllertää kalenteriaan – ensi vuoden MM-turnaus siirtyy, Venäjä voi menettää 2023 kisat

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut