Yle: Liiga valmis aloittamaan kauden vasta marraskuussa – pelien määrään ei haluta kajota

liiga Liigaseurojen talousselvitys / Pallomeri.net

Liiga on varautunut myöhentämään kautensa aloittamista, jos hallitus ei kevennä yleisötapahtumia koskevia rajoituksia, mutta pelimäärästä ei haluta tinkiä.

Yle uutisoi, ettei Liiga ole vielä päässyt tekemään otteluohjelmaansa, vaan sarjan johto odottaa hallituksen linjauksia ja päätöksiä yleisötapahtumien suhteen. Ohjelma on aiempina vuosina julkaistu juuri juhannuksen kynnyksellä, mutta Liigan halu pitää ottelumäärästä kiinni pakottaa heidät odottavalle kannalle.

– Olemme suunnitelleet 60 ottelun runkosarjan ja siitä ei tingitä. Aloittaminen riippuu hallituksesta: vapauttaako hallitus yleisötapahtumien rajoitteita vai ei. Odotamme hallituksen päätöksiä ja teemme sen jälkeen omat päätöksemme, kertoo Liigan kilpailutoimenjohtaja Arto Järvelä.

Liigakausi on alkanut perinteisesti syyskuussa, mutta myös myöhäisempiinkin aloituksiin on varauduttu.

Mainos alkaa

– Meillä on sellainen näkymä, että jossain vaiheessa syksyä päästään aloittamaan. Meillä on selvät suunnitelmat aloittaa kausi lokakuussa ja tarvittaessa marraskuussa, Järvelä kertoo.

Liigan tavoitteena on pelata täysi runkosarja, jotta kaikki liigaseurat saisivat riittävän määrän tuloja kotiotteluista.

– Pudotuspeleissä on vain 10 joukkuetta ja viisi joutuu tekemään ansaintansa runkosarjan pelien mukaan. Olemme todenneet, että meidän pitää pelata 60 runkosarjamatsia, Järvelä toteaa.

Hallitus linjasi aiemmin, että heinäkuun alusta lähtien ulkotiloissa voidaan järjestää yli 500 hengen tapahtumia tietyin reunaehdoin, mutta rajoitus on voimassa edelleen sisätiloissa. Järvelä painottaa, että Liigan pelaaminen 500 katsojalle ei ole taloudellisesti mahdollista. Liiga ei ole kuitenkaan tehnyt sen suurempia suunnitelmia sille, miten paljon katsojia eri halleissa voitaisiin ottaa turvallisesti sisään.

– Odotamme, miten valtiovalta ja asiantuntijat päättävät ja toimimme sen mukaan. Emme rupea koronapoliiseiksi. Teemme vain laskutoimituksia sen mukaan, mikä on meille kannattavaa. Tavoitteenamme on saada 40–50 prosenttia katsojakapasiteetista täytettyä. Silloin selviäisimme, mutta joutuisimme silloinkin tekemään sopeuttamistoimia.

Hallitus arvioi yleisötapahtumien rajoituksia uudestaan keskiviikkona. Jos rajoituksiin ei tule lievennyksiä, aikoo Liiga joka tapauksessa avata suunnitelmiaan kesä-heinäkuun taitteessa.

Lue myös: Oulun Kärpät joutui petosvyyhdin keskelle – huijari toimi seuran nimissä