Yle: Liiga ja Telia neuvottelevat tv-rahoista – potti jää vajaaksi ja vakavia uhkakuvia leijuu ilmassa

Yle: Liiga ja Telia neuvottelevat tv-rahoista – potti jää vajaaksi ja vakavia uhkakuvia leijuu ilmassa

Liiga ja Telia neuvottelevat Ylen uutisen mukaan siitä, kuinka suuri osa tv-potista jää seuroilta saamatta kauden keskeytymisen myötä.

Ennen aikojaan päättynyt liigakausi on aiheuttanut merkittäviä tappioita seuroille ja seuraavaksi kato käy tv-rahoihin, jotka ovat monen seuran talouden kulmakivi. Yle uutisoi, että tv-oikeudet omistava Telia ja Liigan johto neuvottelevat siitä kuinka suuri osuus rahoista jää nyt maksamatta.

Telia maksaa liigalle tv-oikeuksista vuosittain noin 23 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa seuraa kohden noin 1,5 miljoonaa euroa. Osapuolet yrittävät päästä jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen pääsiäiseen mennessä tai heti sen jälkeen.

Yle mukaan pahimmassa talouskurimuksessa tällä hetkellä on Lahden Pelicans. Ylen tietojen mukaan seura oli ilmoittanut osalle organisaation työntekijöistä jo ennen koronavirustilanteen puhkeamista, että maaliskuussa seura ei välttämättä pysty maksamaan palkkoja normaalisti.

Pelicans tiedotti maaliskuun puolivälissä aloittavansa yt-neuvottelut, jotka johtivat kolmen työntekijän irtisanomiseen. Neuvottelut koskivat Lahden Pelicans Oy:tä ja Pelicans Ravintolat Oy:tä. Irtisanomisten lisäksi yhtiöiden muu vakituinen henkilökunta lomautetaan.

Pelicansin lisäksi JYP ja KalPa ovat Ylen tietojen mukaan tukalimmassa tilanteessa. Tv-rahojen pieneneminen rypistää nahkaa myös Mikkelin Jukureiden ja Vaasan Sportin toimistoilla.

Yle mainitsee myös, että jos joku seuroista ajautuisi konkurssiin eikä pystyisi jatkamaan, olisi tilanne liigalle todella hankala. Liiga ja Telia ovat sopineet esitettävien otteluiden määrän tarkasti. Jos yksi, tai jopa useampi seuroista putoaisi leikistä pois, Liiga ei pystyisi enää täyttämään sopimusvelvoitteitaan. Silloin Telia voisi halutessaan purkaa sopimuksen.

Lisäksi on syytä ottaa huomioon Telian asema liigan yksinoikeuden suhteen on muuttunut valtavasti nykyisen sopimuksen voimaanastumisen jälkeen. Telia osti toisen teleoperaattorin, Bonnierin, joka omistaa muun muassa suomalaisen MTV:n, ruotsalaisen TV4:n ja urheilukanava C Moren. Euroopan komissio hyväksyi kaupan viime marraskuussa. EU asetti kuitenkin kaupan ehdoksi, että Telian on lisensoitava muun muassa Liigan kanavapaketti reiluin ja yhtäläisin ehdoin kaikille muillekin jakelijoille.

Ylen lähteiden mukaan ei olisi suuri yllätys, jos Telia hankkiutuisi eroon SM-liigan oikeuksista ennen nykyisen sopimuksen päättymistä.

Lue myös: NBA:lta kova suunnitelma: Kaikki pudotuspeliottelut Las Vegasissa

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut