Liiga sulki kapteenien suut kuumasta puheenaiheesta – Pelaajayhdistys jyrähti

Liigan Liiga-ottelut Liiga Liiga-mestaruuden
Kuva: Getty Images

Liiga järjesti maanantaina infotilaisuuden, jossa käytiin läpi tulevaa kautta. Paikalla oli seurojen kapteenit, jotka eivät kuitenkaan yhteen asiaan saaneet ottaa kantaa.

Infotilaisuuden alla puheenaiheita riitti varsinkin Jokereista ja Kiekko-Espoosta, jotka ovat olleet kesän aikana esillä jopa enemmän kuin yksikään Liigan seura. Tämä on herättänyt keskustelua siitä, että pitäisikö Liigan ovet avata, jotta kaksi merkittävää kiekkobrändiä saisivat omat mahdollisuutensa nousta ylimmälle sarjatasolle.

Tätä kysymystä esitettiin myös Liiga-seurojen kapteeneille, jotka olivat kuitenkin vähäsanaisia asiasta. Syykin oli selvä, sillä Liigan johto oli opastanut kapteeneita olemaan kommentoimatta asiaa millään lailla.

On yleisesti tiedossa, että pelaajien selvä enemmistö on sarjan avaamisen kannalla, joten totaalinen kielto kommentointiin herättää vain entisestään puhetta ja aiheuttaa ihmetystä.

Myös Pelaajayhdistys oli ihmeissään Liigan päätöksestä, joten se julkaisi oman vastineen asiasta.

– Pelaajayhdistys ei hyväksy tämäntyyppistä pelaajien äänen hiljentämistä. Jokaisella tulee olla oikeus omiin mielipiteisiin ja mahdollisuus ilmaista ne. Liigan sarjajärjestelmästä, kuten kaikista muistakin aiheista, pitää pystyä käymään asiallista keskustelua. Kaikissa keskusteluissa myös pelaajien mielipiteen tulee kuulua ja vaikuttaa, SRJY:n tiedotteessa todettiin.